fbpx

Najlepše pariške kavarne

Dekor, Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

Ste za caffe latte, nedeljski pozni zajtrk, ki se podaljša v kosilo ali kozarec francoskega vina s pogledom na reko Sieno?

Caffe latte, nedeljski pozni zajtrk, ki se podaljša v kosilo ali kozarec francoskega vina s pogledom na reko Sieno? Predstavljamo vam najboljše pariške kavarne, ki vas bodo nedvomno navdušile.
Medtem ko so nekatere kavarne zelo znane in se v njih redno zbirajo tudi turisti, si nekatere, ki so svoja vrata odprle pred kratkim, prav tako zaslužijo našo pozornost.

Café de Flore

(172 Boulevard Saint Germain)

Café de Flore je prava elegantna pariška kavarna, katere obisk priporočamo v jutranjih urah, ko se Saint Germain šele prebuja. V tem času boste lahko nemoteno uživali v mirnem vzdušju, saj je v času kosila in večerje, gneča nepopisna.

Capucine

(159 Rue du Faubourg Saint-Antoine)

Capucine je restavracija, ki deluje kot bistro, se nahaja v 11. okrožju. Nekdanji Caffé dei Cioppi danes ponuja italijanske specialitete, za katere je zadolžen kuhar Stefanio Melis. Tu boste lahko uživali v mesnih kroglicah v sveži paradižnikovi omaki, lazanji, raviolih, panini sendvičih, govejem karpaču, raznih solatah, kozjem siru in še bi lahko naštevali.

Restaurant du Palais Royal

(110 Galerie de Valois)

Z notranjim oblikovalcem Christophom Toellemerom, pravo francosko kuhinjo in grškim kuharjem Philipom Chronopoulosom in teraso, ki sprejme do 50 ljudi, je restavracija, locirana v samem središču Pariza, ena izmed najbolj priljubljenih. Po lanski popolni prenovi je videti še bolj očarljiva.

Pavillion Puebla

(Parc des Buttes Chaumont, Avenue Darcel)

Znani trio Le Perchoir, Le Perchoir Marais in La Passerelle je združil moči in odprl nov lokal Le Pavillion Puebla, ki je obdržal trendovske vibracije, po katerih slovi trio. V prijetnem okolju, ki ga obdaja mestno zelenje, si privoščite enega izmed odličnih koktajlov in uživajte v italijanskih specialitetah.

Brasserie Auteuil

(78 Rue d’Auteuil)

Z vintage notranjostjo, za katero je bila zadolžena oblikovalka Laura Gonzales, je kavarna Brasserie Auteuil ena izmed najbolj priljubljenih točk v mestu. Je v bližini stare železniške postaje, ki jo krasi čudovita terasa in streho, obkroženo z rastlinjem, zato se ji le težko upremo.

Du Pain et des Idées

(24 Rue Yves Toudic)

Z lesenimi mizami in klopmi, ta pekarna, ki stoji na vogalu ulice Rue Marseille pozdravlja Parižane in ostale obiskovalce že ob 8. ure zjutraj, ko ponuja sveže pečen pain des amis (vrsta kruha) ter čokoladne in marmeladne rogljičke.

Playtime

(34 Quai d’Austerlitz)

V restavraciji z barom, teraso in zunanjim bazenom ima ta kavarna velike možnosti za uspeh v poletni sezoni. Če odličnemu ambientu dodamo še vrhunske storitve, pogled na Sieno in zabavno vzdušje, bo vaš večer lahko popoln.

Le Postiche

(62-64 rue Jean-Jacques Rousseau)

Le Postriche se lahko pohvali z moderno, razkošno teraso, ki zagotavlja intimnost. Bistro na eni strani in vinski bar na drugi, zagotavljata prijetno vzdušje, ki mu nenavadne mize dajejo poseben pečat. Notranjost je kombinacija rustikalnosti in elegance, na meniju pa boste naši odlično ponudbo hrane ter vin.

Restaurant

(13 Rue Des Beaux-Arts)

Nekdanje zatočišče Oscarja Wilda skriva eno izmed najlepših in najbolj romantičnih teras, ki jih ponuja Pariz. Majhen vrt na dvorišču ima le dve mizi na obeh straneh vodnjaka, ki sta kot nalašč za romantično in mirno večerjo.

Chez Lena et Mimile

(32 Rue Tournefort)

Terasa v prvem nadstropju, majhne mizice z belimi prti navdušuje obiskovalce, ki iščejo pristno pariško kavarno. Obroki so preprosti, sladice pa izdeluje nihče drug kot Pierre Hermé.

Foto: Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam