Najpogostejše napake pri nanosu osvetljevalca

04. september 2024

Najpogostejše napake pri nanosu osvetljevalca

04. september 2024
Foto: Canva
Najpogostejše napake pri nanosu osvetljevalca

Najpogostejše napake pri nanosu osvetljevalca

04. september 2024
Foto: Canva

Osvetljevalec je namenjen poudarjanju vaše naravne lepote in nikakor ne kot ličilo, ki bi ga nanesli povsod in v velikih količinah. Poiskali smo najpogostejše napake pri nanosu.

V zadnjem času  so osvetljevalci oz. highlighterji sicer nekoliko bolj zapostavljeni, a z njimi še vedno lahko odlično poudarite – osvetlite – obrazne poteze.

Mnogo lepotnih poznavalk uporablja ta izdelek, a na žalost opažamo, da jih je kar nekaj, ki te uporabe niso najbolj vešče. Da ne bi bile videti kot disco krogle, smo za vas poiskali napake, ki jih pri nanašanju največkrat storijo.

Foto: Instagram @bobbiebrown

Prekomerni nanos

Osvetljevanje določenih delov obraza ne bi smelo biti videti, kot da imate na sebi veliko plasti ali ste pripravljeni na zabavo v kostumih z vesoljsko tematiko, ampak mora biti zelo subtilno in nežno.

Če uporabljate osvetljevalec v kamnu, pred nanosom čopič vedno malce otresite, da na njem ne bo preveč izdelka. Osvetljevalce v kremi pa nanašajte postopoma, najprej izredno malo, da lahko po potrebi še dodajate.

Kremaste izdelke je najboljše in najlažje uporabljati kar s prsti. Na začetku ga na blazinicah malce stopite, nato pa ga nanesite na dele obraza, ki jih želite poudariti.

Foto: Canva

Nanašanje na celoten obraz

V kolikor boste nanesli osvetljevalec čez cel obraz, bo vaš obraz izgledal mastno in vsekakor nenaravno. Nanesite ga samo na vrh zgornje ustnice, sredino nosu, pod obrvi in ličnici. Poleti ali za večerne priložnosti tudi vzdolž ključnice in majhno količino na dekolteju.

Uporaba napačnega odtenka

Če imate temnejši in toplejši ten, potem izberite osvetljevalec z zlatim ali bronastim tonom, saj se ta dva odtenka najlepše zlijeta s toplejšo poltjo. Za tiste s svetlejšo poltjo, pa so najbolj primerni izdelki v slonokoščenih ali srebrnkastih tonih.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic