fbpx

Najpogostejši razlogi, zakaj ne moremo shujšati

Lepota

Jesen je običajno čas, ko se odločimo za spremembo prehrane in začnemo s telovadbo. Čeprav se nam zdi, da o zdravi prehrani in vadbi vemo vse, se rezultati kar nočejo pokazati, razlog pa tiči v banalnih napakah, ki jih nevede delamo.

Ko se odločite, da boste telo, hkrati pa tudi zdravje spravili v dobro kondicijo, se morate zavedati, da vse to zahteva tudi spremembe v prehrani. Ta mora biti uravnotežena in raznolika in prav tu največkrat prihaja do napak.

Ko ste na dieti, to še ne pomeni, da morate prenehati jesti maščobo, ampak morate v telo vnašati tiste zdrave. Čeprav so začetni rezultati z enolično prehrano lahko dobri, boste hitro opazili, da ste nenehno lačni in kljub vsemu nezadovoljni s svojim videzom. Da bi se temu izognili, morate jesti redno in raznoliko ter ne količinsko veliko. Ko je telo lačno, porabi energijo iz mišic, ne iz maščobe, zato bodite še posebej pozorni na hrano, saj je to eden glavnih segmentov uspešnega hujšanja (poleg telovadbe).

Druga napaka, ki je zelo pogosta, je vadba. Pretiravanje ne bo prineslo rezultatov, ki jih pričakujete. Če ste neaktivni in ste s telovadbo šele začeli, je pomembno, da intenzivnost prilagodite trenutni formi. Moč in vzdržljivost se gradita postopoma in telesu je treba dovoliti, da stopi v fazo, ko bo brez težav izvajalo določene vaje. Zmotno je torej razmišljanje, da boste s prenapornimi vajami hitreje shujšali.

Zadnja napaka, na katero je treba opozoriti, so različne pijače ali čaji za hujšanje. Za zdaj ni nobenih posebnih izdelkov, še posebej naravnih, ki bi pomagali izgubljati maščobe. Kilogrami, ki jih izgubite z vodo, se vrnejo v nekaj dneh in so očem nevidni, zato se ne veselite, ko vam tehtnica pokaže manj kilogramov samo zato, ker ste popili večjo količino določene pijače. Da bi uspešno shujšali, je treba kombinirati vse elemente, od prehrane do telovadbe in pijače, da bo telo bolje delovali in šele takrat bodo rezultati popolni.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam