fbpx

Najslabši lepotni nasveti, ki jih morate takoj pozabiti!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Prva stran, Zanimivosti

Nekateri ‘nasveti’ so nesmiselni, drugi neestetski, tretji pa preprosto nori in zdravju škodljivi.

Skoraj vsaka od nas ima lepotne skrivnosti, za katere je sveto prepričana, da držijo, a bi bilo bolje, ne samo, da bi pozabila nanje, pač pa da teh zamisli po možnosti nikoli ne bi delila s prijateljicami in znankami.

Nekateri nasveti so sicer koristni, drugi pa preprosto nesmiselni in nori. Tu je pet ‘nasvetov’, ki jih morate takoj pozabiti, ker vam samo delajo škodo.

# Ustnice občrtajte s temnejšim svinčnikom

Da je ta nasvet res slab, ste se najbrž prepričale že prvič, ko ste ga upoštevale. Če ga še premlevate, potem ga pozabite in naj ne zaživi v praksi. Razen, če bi rade bile videti kot lik iz risanega filma. Svinčnik za ustnice bi moral biti enake barve kot šminka, saj bo samo tako obroba ustnic neopazna, kar pa je tudi njen namen.

# Populite obrvi in jih narišite

Upamo, da vas je ob tem kar streslo, mene je. Danes je na voljo res veliko načinov oblikovanja obrvi, od microbladinga, do make-upa za vrisovanje obrvi. Vsekakor je puljenje obrvi skrajno slaba zamisel.

# Klešče za trepalnice ogrejte s sušilnikom za lase

V teoriji se morda sliši logično, saj toplota res pomaga privihati trepalnice. A vsak, ki je kdaj poskusil kaj takega, ve, da se z vročimi predmeti v bližini oči ni za igrati! Tako kot likalnik za lase lahko lase popolnoma uniči, segrete klešče lahko povsem zažgejo trepalnice. Saj nočete ostati brez njih?

# Mastna koža ne potrebuje vlage

Eden od zakoreninjenih mitov je, da tisti z mastno kožo obraza ne potrebujejo vlage. V resnici zaradi tega začnejo žleze izločati še več maščobe, zato je redno vlaženje pomembno ne glede na vaš tip kože.

# Lase vselej dvakrat šamponirajte

Najbrž ste to slišale od mame ali babice ali pa prebrale na embalaži. Resnica je, da to nima nobenega smisla. Če res to počnete, se vaši lasje hitreje izsušijo in večkrat boste morali k frizerju, da odreže poškodovane konice.

 

Foto: Coffe and Stroller, NYMag, Reader’s Digest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam