Največja napaka pri krtačenju las

12. september 2023

Največja napaka pri krtačenju las

12. september 2023

Ste opazili, da so se vam začeli lasje bolj mastiti, so videti čisto brez življenja in se vam je celo začel pojavljati prhljaj?

Se vam lasje bolj mastijo, so videti čisto brez življenja in se vam je celo začel pojavljati prhljaj, pa v sami negi las ne delate nobenih sprememb? Vir teh težav je lahko vaša krtača za lase.

Vsakič, ko na lase nanašate različne proizvode za oblikovanje in jih kasneje krtačite, lahko sledi teh proizvodov ostajajo na krtači oz glavniku. Zaradi tega se vaši lasje, tudi če so sveže oprani, hitreje in bolj mastijo, saj na lase odlagate sloje proizvodov, ki ste jih nazadnje uporabili.

V kolikor uporabljate veliko izdelkov za stajling las (lak za lase, suhi šampon, gel za oblikovanje, …) je potrebno krtače in glavnike vsaj enkrat mesečno oprati, saj se boste na ta način izognili dodatnemu mastenju las.

Foto: Pexels

S krtače ali glavnika naprej odstranite vse lase, nato pa jo očistite s pomočjo navadnega mila. Če je zelo umazana, jo za nekaj časa namočite, nato pa zdrgnite s soda bikarbono. Dobro jo sperite, osušite, za piko na i pa jo lahko še prebrišete z razkužilom.

Če izdelke za lase uporabljate redno, potem se redno poslužujte tudi čiščenja svoje najljubše krtače.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic