fbpx

Največja tveganja v karieri najbolj znane urednice

Moda, Novice, Prva stran, slider

Izzivi in ovire, ki so jo na koncu pripeljale do velikega uspeha!

Če je poznana kot ikona sloga in mode, ima Anna Wintour prav tako velik vpliv na področju financ in politike in velja za eno izmed najmočnejših žensk na svetu. Vendar pa je bila v času svoje kariere soočena z mnogimi izzivi in ovirami, ki so so jo na koncu pripeljale do velikega uspeha! Urednica ameriške revije Vogue, kreativna direktorica družbe Condé Nast, politična predstavnica – ta ženska je neustavljiva!

Čeprav smo vsi seznanjeni s položajem velike Anne v modnem svetu, mnogi ljudje morda ne vedo, katere izzive in skušnjave je morala opraviti, da je postala ena od najbolj spoštovanih in vplivnih dam na svetu. Odločili smo se, da povzamemo njeno življenje, njene velike korake in tveganja, tokom svoje bogate kariere:

Preberite tudi: Življenjska zgodba neusmiljene Anne Wintour

Anna WIntour, Editor-in-Chief of American Vogue and Artistic director of Conde' Nast, speaks to the Oxford Union,Oxford,UK

1966: Prenehala s šolanjem

Leta 1966 se je Anna izpisala iz prestižne šole North London Collegiate, da bi se osredotočila na modo in začela program usposabljanja v Harrodsu. Štiri leta kasneje je začela svojo kariero v modnem novinarstvu, in tako dobila delo uredniške asistentke revije Harpers & Queen.

1975: Zapustila delo in se preselila v New York

Po uspešnem delu v Harpers & Queen je zaradi nesporazumov s šefom to delo zapustila in se preselila v New York s svojim takratnim fantom.

Konec 70-ih: Delo v erotični reviji

Med številnimi dejavnostmi je Anna kratek čas delala tudi za žensko erotično revijo Viva. Zahvaljujoč izkušnjam v založniški dejavnosti, je uspela prepričati vrhunske fotografe, vključno Helmutona Newtona, da naredi serijo fotografij, ki bi se raztezale čez več časopisnih strani.

1987: Uvede drastične spremembe v House & Garden

Kot vodja revije House & Garden, Anna popolnoma spremeni takratne editorijale, ki so takrat obstajali in spremeni ime časopisa v HG. Na koncu te inovativne ideje negativno vplivajo na prodajo in hkrati povečajo ugled Anni kot odlični urednici. Anna zapusti HG in dobi delo v prestižni reviji Vogue.

anna-favorite-1988-11-lindbergh_165128532679

1988: Prvi model, oblečen v jeans na naslovnici revije Vogue.

Za svojo prvo naslovno stran, po nadomestitvi Grace Mirabelle, ki je bila predhodna glavna urednica ameriškega Vogue-a, Anna za naslovno stran izbere manekenko, ki nosi jeans. To je bilo prvič, da model nosi nekaj običajnega na naslovni strani te revije. Tiskarji so kar dvakrat preverjali, ali je morda prišlo do napake, seveda ni bilo nikakršnih napak, ampak le začetek novih sprememb, ki jih je kasneje uvedla ta mogočna dama.

1989: Odloči se da bo Madonna krasila naslovnico revije Vogue

S tem, ko je Madonno postavila na naslovnico, je Anna prekršila desetletno tradicijo, ki je temeljila na pravilu, da imajo izključno manekenke privilegij naslovne strani te modne biblije. To, da ji je uspelo povezati znane osebnosti z modo, je bilo eno največjih Anninih zapuščin.

vogue_1989may_madonna_us_first

2004: Največja izdaja mesečne revije vseh časov

Izdaja Vogue-a je septembra 2004 bila rekordna in je vključevala 832 strani. V tem času je predstavljala največjo publikacijo doslej. Tri leta kasneje je septembrska izdaja revije postala tema dokumentarnega filma September Issue.

2009: Organizira modni večer po recesiji

V odgovor na izjemen vpliv recesije na prodajo stvari v modni industriji, je Anna povabila kupce, da se zabavajo na njenem modnem večeru. Dejstvo je, da je globalna pobuda, katere namen je bil, da bi potrošnike zvabila v trgovine, proslavili modo in zato porabili denar.

kk

2014: Kim Kardashian na Vogouvi naslovnici

Čas bo pokazal, ali je bila ta poteza dobra ali slaba, vendar Anna ni ostala imuna na popularnost Kardashianovih, četudi je postavila zakonca West na naslovnico aprilske izdaje revije Vogue. Medtem ko so mnogi komentirali, da je to konec Vogue-a in modnih naslovnic, ki slavijo modo in visoke standarde, so drugi Anno podprli, saj je urednica samo upoštevala okus in želje večine.

Foto: Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam