fbpx

Nani Poljanec že četrt stoletja na sceni

Dogodki

Aleksander Stanislav Jurkovič je Nani Poljanec. Je kreativec, je zbiratelj. Je drugačen, je svojevrsten.

Aleksander Stanislav Jurkovič je Nani Poljanec. Je kreativec, je zbiratelj. Je drugačen, je svojevrsten. Je ljudski ustvarjalec z »Majgisterijem«. Je »Don Corleone«, a je Slat’nčan.

Pripravil je 250 manjših in večjih prireditev med Beogradom in Dunajem, največ v Rogaški Slatini, njegove stvaritve in predstave si je ogledalo 2,5 milijona ljudi. To je njegovih prvih 25 let ustvarjanja. V enajstih dneh se bo zvrstilo več kot deset prireditev – zanj! – in za vas!

don corleone 2013Aleksander Stanislav Jurkovič – Nani Poljanec med 21. in 31. oktobrom pripravlja obeležje svojih prvih 25 let delovanja. V ta namen je pripravljenih več kot deset dogodkov. Izpostavimo konferenco za novinarje, rezervirano za 21. oktober ob 12:00 v Anini galeriji, v srcu Rogaške Slatine, kjer bo Poljanec predstavil celotno obeležje četrt-stoletnega delovanja med Beogradom in Dunajem, zaokrožil ga bo v prihodnjih desetih dneh, z zaključkom 31. oktobra s predstavitvijo knjige »Ernest Klančnik – Akažu« in sicer v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Gre za avtorsko delo Poljanca o mladem fantu, ki je pred dobrim letom dni izgubil boj s prepovedanimi substancami. V določeni meri je to biografsko delo, ki pa ne govori le o življenju posameznika, torej Ernesta Klančnika, pač pa opozarja na škodljivost nedovoljenih drog in posledic – celo umrljivost med odvisniki. Poljanec je največ svojega časa v zadnjih mesecih posvetil ravno temu literarnemu delu, s katerim želi sporočiti – pogosto izjemno nadarjenim in inteligentnim mladostnikom – kako težko je okolici in bližnjim sprejeti le spomin tukaj in zdaj, sicer sposobnega mladega življenja.

26. oktober ob 19:30 je rezerviran za Beograjski-kraljevi večer v Aninem dvoru, kjer ima Poljanec največjo zbirko vezano na dinastijo Karađorđević, ki je ena največjih privatnih zbirk na svetu ter filografsko zbirko podpisov znamenitih osebnosti. Ljudski muzej Rogaška Slatina je tako od otvoritve Aninega dvora, ena izmed petih stalno postavljenih zbirk, ki ga je do danes obiskalo že preko 10.000 obiskovalcev.

Omenimo še gledališče pod milim nebom, popoldan s Polono Vetrih, brezplačen izlet na Janino (to je najnižje ležeče smučišče v Sloveniji), z degustacijo ozimnice. Zadnji oktobrski sredin večer, s pričetkom ob 20:30 je namenjen koncertu klasične glasbe svetovnega formata, nastopila bosta Vladimir Milošević na klavirju in Dragan Đorđević s čelom in sicer v prečudoviti Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška Slatina, kjer je v preteklosti igral tudi virtuoz na klavirju, Franz Liszt.  

Nani Poljanec je človek z izjemnim občutkom za sočloveka. V vseh teh letih je ustvarjal v dobro družbe, v dobro okolja in okolice. Zbiral je denar za pomoči potrebnim, nesebično ustvarjal za domačine in širšo publiko. Neverjetna energija v eni osebi priča o drugačnem in izjemnem. Takšnemu in njemu! je potrebno ob tovrstnih osebnih uspehih nuditi medijsko pozornost. 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam