fbpx

Napake, ki vam preprečujejo, da bi postali uspešni

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Vse te navade morate takoj opustiti!

Vsakdo je odgovoren za svoj uspeh in zato je koristno, da se začnemo zavedati, katere navade ali razvade nam preprečujejo, da bi postali uspešni tako v poslovnem svetu kot zasebno.

Prav slabe navade so tiste, ki nam največkrat stojijo na poti kot velikanska ovira, ki bi se jo morali učiti preseči. Predstavljamo vam nekaj zelo učinkovitih rešitev, seveda pa ne bo dovolj samo branje in razumevanje teorije, ampak bo treba vse to spraviti v vsakdanjo prakso.

# Nehajte se podcenjevati

Najhujše, kar ste si naredili ali lahko naredite? Da ne verjamete ali pa ste na neki točki nehali verjeti v svoje sposobnosti. Opogumite samega sebe! Verjemite, da boste sposobni narediti vse, kar od vas zahteva delovno mesto ali nova kariera, ki ste si jo želeli oziroma jo še vedno želite. Če ne verjamete vase… tudi drugi ne bodo verjeli v vas.

# Ne ukvarjajte se z drugimi

Ne poslušajte nasvetov ‘vsevedov’, ki vas prepričujejo, da je nekaj dobro ali slabo za vas in vas kar naprej opozarjajo, kaj bi morali ali ne smeli početi. Delujte v skladu s svojimi prepričanji in občutki. Ne dovolite, da negativnost drugih reže vašo prihodnost in vam uničuje sedanji trenutek.

# Nehajte se gnati za popolnostjo

Res je, organizacija je nadvse pomembna, toda obsedenost z vsako podrobnostjo vas v življenju ne bo izstrelila naprej, ampak naravnost v psihiatrovo ordinacijo. Naučite se delegirati delo in ne nadzorujte kar naprej vsega.

# Najdite čas zase

Delamo, da bi živeli in ne obratno. Zato stresa z delovnega mesta ne nosite domov in najdite ravnotežje med službo ter zasebnim življenjem. Na koncu delovnega dne si napišite seznam, kaj morate postoriti v službi naslednji dan. Potem pa zaprite poglavje služba za tisti dan. Spočijte se, telovadite, ukvarjajte se s hobijem, ki nima zveze s službo.

 

Foto: Forbes, Agile Lion Institute, Angela Lanter, Life Hack


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam