fbpx

Naravni triki proti podočnjakom in zabuhlosti oči

Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Na te preproste recepte in sestavine, ki so ponavadi pri roki, so prisegale že naše babice in tudi filmske igralke.

Kaj je bolj grozno od prezgodnjega jutranjega prebujanja? No, tole: prezgodnje prebujanje in pogled v ogledalo ter vaš obraz, kjer se jasno zarisujejo temni podočnjaki in zabuhlost okoli oči.

Na trgu je sicer veliko negovalnih izdelkov in krem, ki obljubljajo, da bodo zmanjšali videz podočnjakov in zabuhlosti pod očmi, toda če nimate nobenega pri roki, potem le preizkusite enega od naslednjih trikov, ki so povsem naravni in vam bodo prav tako pomagali, da bodo vaše oči videti spočite, vi pa dobro naspani.

Kumare

Oh, ta trik, na katerega so prisegale že naše babice! Tudi v filmih smo lahko videli igralke, ki ležijo utrujene ali pač samo naveličane na kavču z dvema rezinama kumare na očeh. Pa vseeno, čeprav gre za filme, ki včasih temeljijo na izmišljenih zgodbah, je v delovanju kumar ogromno resnice.

Debela rezina kumare res pomaga proti oteklosti in utrujenosti oči. Preprosto narežite dvo kolobarja sveže kumare in ju položite na zaprte veke za 15 do 30 minut. Kumare, ki so polne antioksidantov in vode, bodo navlažile kožo in omilile oteklost ter temne podočnjake.

Mleko

Polnomastno mleko vsebuje aminokisline, beljakovine, vitamine, mlečno kislino in razna hranila, ki v svoji kombinaciji pomagajo zmanjšati oteklost vek in oči. V polnomastno mleko namočite dve bombažni vatki, odcedite višek tekočine in ju položite pod spodnji veki na podočnjake ter pustite delovati 15 minut. Potem umijte obraz z mlačno vodo. Opazili boste, da so se podočnjaki res omilili.

Čaj

Tudi to je znana pomoč iz narave. Črni in zeleni čaj vsebujeta ne samo antioksidante, ampak tudi kofein, ki pomaga zožati drobne krvne žilice, pa tudi tanin, ki pospešuje prekrvavitev.

Skuhajte vodo, v katero date dve vrečki ekološko pridelanega čaja. Vrečki ohladite na sobno temperaturo in ju položite na podočnjake za 15 do 30 minut. Opazili boste, da o zabuhlosti ni več sledu.

Aloja vera

Ne pomaga samo proti opeklinam; vsebuje vitamin E, ki odlično neguje področje okoli oči. Zmanjša tudi oteklost. Če ste se zbudili z ‘vrečkami’ pod očmi, na njih v debelem sloju nanesite naravni gel aloje vere – pustite delovati 10 minut, potem pa preostanek gela obrišite z brisačko.

Masaža

Zabuhlost pod očmi je tudi rezultat vode, ki zastaja v podkožju. Zato sami opravite drenažo odvečne, zastale tekočine s pomočjo masaže. S prsti nežno masirajte področje okoli oči s krožnimi gibi. Masažo začnite na zunanjih kotičkih oči in potem nežno ter na rahlo krožite s prsti vse do notranjih kotičkov oči.

Hladna voda

To je zares enostaven, obenem pa tudi odlično delujoč način, kako na hitro pomiriti oteklost oči. Manjšo brisačo namočite v ledeno hladno vodo, jo ožemite in položite preko oči. Hladna voda bo zožila žilice oziroma kapilare, drenirala območje (kar pomeni, da bo zabuhlost popustila) in tudi vaši podočnjaki bodo manj vidni.

 

Foto: Listovative, LeafTV, Sixtyandme, Bustle, Lifehack


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam