Naš igralec šokiran nad ZZZS: po hudi bolezni bi ga že poslali nazaj na delo

22. december 2021

Naš igralec šokiran nad ZZZS: po hudi bolezni bi ga že poslali nazaj na delo

22. december 2021

Priljubljeni igralec Gojmir Lešnjak – Gojc je moral zaradi hude okužbe s covidom-19 v bolnišnico, čaka ga dolga rehabilitacija, a ZZZS bi ga že poslal na delo.

Gojmir Lešnjak – Gojc je v zapisu na Facebooku razkril, da ga je doletela huda oblika covida-19, zaradi česar je bil hospitaliziran na Kliniki Golinik, kjer so mu po njegovih besedah rešili življenje. Zdaj ga zaradi mišične atrofije čaka dolgotrajna rehabilitacija, “noge ga komaj držijo pokonci” in še vedno se slabo počuti.

Pa vendar je po mnenju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenija (ZZZS) že pripravljen na delo, saj so mu poslali odločbo, da naj se vrne na delovno mesto.

“Saj ni res, pa je! Birokratski idiotizem je brezmajen!” je začel zapis na Facebooku in nadaljeval: “V petek (10. 12.) sem prišel iz covidnega oddelka izjemne klinike Golnik, kjer so mi rešili življenje, trenutno se ukvarjam z rehabilitacijo (noge me komaj držijo pokonci), iz ZZZS pa sem dobil degutantno odločbo, da sem od 16. 12. sposoben za delo!”

Dodal je, da ne ve, od kje imajo osnovo za takšno odločitev, ter da se “norčujejo iz pacientov” in da je to “res nečloveško”. “Ogorčen sem in prizadet. V življenju nisem bil na bolniški! Tokrat bom še nekaj mesecev!”

Njegov celoten zapis:

Cepljen, a če ne bi bil, ga “ne bi bilo več”

Pod njegovo objavo se je zvrstilo veliko komentarjev, pri čemer so se številni spraševali, če je bil cepljen. Igralec jim je odgovoril, da je bil polno cepljen julija, a da je prejel cepivo Astra Zeneca, katerega učinkovitost naj bi hitreje padala, ob tem pa dodal: “Če ga ne bi, me ne bi bilo več.”

Dan kasneje dobil opravičilo

Po objavi, ki so jo povzeli večji slovenski mediji, je Gojmir sledilcem na Facebooku sporočil, da ga je poklicala njegova osebna zdravnica in mu prenesla “globoko opravičilo ZZZS zaradi nepremišljene odločbe o končanju bolniške”.

Gojc je ob tem dodal: “Lepo! Še je upanje in zdravnica, ki je ‘zakuhala’ odločbo, je pokazala svojo človečnost! Opravičilo sem z veseljem sprejel v upanju, da do podobnih situacij ne bo več prihajalo!”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic