Našli smo 6 odličnih trikov, kako se obleči za prehodno obdobje

22. april 2024

Našli smo 6 odličnih trikov, kako se obleči za prehodno obdobje

22. april 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Iz izjemno tople pomladi smo nenadoma skočili v hladno jesen, zato treba spet nekoliko prilagoditi oprave.

V obdobju popolnega preobrata vremena na ulicah vidimo prav vse: debele volnene plašče, kape in šale, na drugi strani pa že balerinke in lahkotne jakne.

Gre za na videz res smešno nasprotje, a nekateri kljub nizkim temperaturam (sploh zjutraj) vztrajajo pri tem, da je pomlad in se temu primerno tudi oblačijo.

A če ste med tistimi, ki jih rado zebe, od zimske garderobe pa ste se že zdavnaj poslovili, lahko svoje oprave v naslednjih dneh nekoliko prilagodite. Še vedno v koraku s pomladnimi trendi, vendar še vedno na toplem.

Foto: Instagram @tamara

Razkrivamo vam 6 trikov, s katerimi lahko popestrite svoje oprave v teh hladnjših dneh:

Prilagodite svoje najljubše gležnjarje

Zagotovo eden izmed največjih trendov, ki ga po končanih temperaturah pod ničlo ni potrebno pospraviti v omaro! Nasprotno, samo prilagodite se trendu! Dobra izbira so nekoliko lahkotnejše hlače, vremenu pa se prilagajajte z izbiro materiala.

Velik pulover in krilo iz satena

Še ena modna enačba, ki jo je vedno dobro poznati! Trenutno je zelo v trendu midi satenasto krilo vseh barv, h kateremu lahko odlično kombinirate toplejši pulover. Kombinacija je enostavna, šik, vsebuje pa trende zimske in pomladne sezone.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Suknjič namesto plašča

Večji suknjič lahko ob toplejših dneh nosite kot zgornjo plast, ob hladnejših jutrih pa čezenj oblecite tanjši plašč, da vas ne bo zeblo. Pod suknjič oblecite majico s potiskom ali elegantno srajco za bolj formalen videz.

Trenč plašč, večna klasika

Zdi se, kot da je ta večno klasičen kos oblikovan prav za prehodno obdobje. Je ravno pravšnje dolžine, ki zagotovi dovolj topline. Najboljše? Poda se h prav vsaki kombinaciji in povzdigne še tako enostaven videz.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Hlačno krilo

Na tekmovanju najboljših prehodnih kosov bi poleg trenč plašča zagotovo stal na prvi stopnički. Hlačno krilo so še en večen trend, saj zagotavljajo ravno pravšnjo dolžino in udobje, obenem pa še vedno delujejo šik.

Ob hoji se material lepo giblje in ustvari elegantno silhueto. V hladnejših mesecih jih kombinirajte s škornji, v toplejših pa z najljubšimi supergami.

Foto: Profimedia

Mešajte nasprotne materiale

Toplo, mrzlo: težki materiali, lahki materiali. Gre za uravnavanje zlate sredine. Težje materiale kombinirajte z satenom, semišem ali lanom. Krilo iz džinsa lahko kombinirate z debelim puloverjem, prav tako pa lahko lahkotno obleko dopolnite z jopico.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic