fbpx

Nasvet urednice: Kako preživeti zabavo v visokih petkah?

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Kako v njih zdržati celo noč?

Praznični čas, ki je hkrati tudi čas zabav, zahteva, da smo urejeni od glave do pet, kar pomeni, da so za ženske visoke petke neizogiben del stajlinga. Kako v njih zdržati celo noč? Mi imamo nekaj rešitev!

Pametno izbirajte model

Ob izbiri pazite tudi na to, da bodo čevlji udobni, ne samo lepi. V njih morate z lahkoto hoditi in imeti dobro ravnotežje. Če so petke previsoke ali vam ne ustreza mesto, kjer so paščki, boste nakup nedvomno obžalovali.

 

Vse je v detajlih

Udobnost še ne pomeni, da morate nositi samo ortopedske čevlje, ki največkrat nimajo lepe in elegantne oblike. Paziti morate predvsem na tri detajle: doplačilo za vložek, ki bo omogočal nebolečo hojo, debelino petke (bolj je debela, bolj udobna je hoja) in na maksimalno višino petke 7 cm. Priporočamo, da čevlje kupujete okoli poldneva, saj obstaja velika verjetnost, da vam bodo do konca dneva noge otekle.

Planirajte vnaprej

Visoke petke prenesejo večino vaše teže na blazinice pod prste, zato boste prav tam najprej občutili bolečino. Zato priporočamo, da si kupite mini gel blazinice, ki jih namestite prav na ta del, saj vam tako noga ne bo drsela in kar je še najboljše, blazinice so popolnoma nevidne.

Popraskajte petko in podplate

Mogoče se vam bo zdel ta predlog čuden, vendar je dobro, če podplate in petko malce popraskate, da vam v novih čevljih ne bo drselo. Mnoge zvezdnice prisegajo na to tehniko, ki preprečuje zdrse … tudi na novih čevljih.

Ne nosite jih predolgo

Sarah Jessica Parker, znana ljubiteljica visokih petk, je pred kratkim svetovala:

»Ni pomembno, da nosite najlepše čevlje na svetu, saj vas bodo po preplesani noči, noge še vedno bolele. Zato svetujem, da jih sezujete, kjerkoli lahko: pod mizo, v avtu ali restavraciji.«

Uporabite protibolečinsko pršilo

Pršilo vsebuje mentol in kafro in bo olajšalo trenutno bolečino in pekoč občutek v nogah ter zagotovilo še dodatno uro ali dve na plesišču.

Vzemite si čas, da si noge opomorejo

Stopala potopite v kopel z meto, takoj ko čevlje sezujete. Vaše noge si bodo v trenutku opomogle in imeli boste občutek, kot da visokih petk sploh niste nosili.

 

Foto: Jimmy Choo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam