fbpx

Nasveti najstarejše modne ikone Iris Apfel

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran, Znani

Kaj si Iris Apfel misli o modi in predragih oblačilih

Iris Apfel je zagotovo ena najbolje oblečenih žensk starejših od 50 let, kar dokazuje tudi nagrada, ki jo je podelila revija The Guardian leta 2013. Svojo kariero je začela pri Women’s Wear Daily, nadaljevala pa kot notranja oblikovalka. Leta 2005 ji je Metropoliten muzej v New Yorku posvetil izložbo namenjeno karakterističnemu slogu, uredila pa je tudi notranjost Bele hiše. Zahvalo za edinstven slog in inspiracijo zanj dolguje svoji mami, ki je imela v davnih 30. svoj butik in tam je Iris pridobila ogromno znanja in izkušenj iz sveta mode.

Od svojega 11. leta zbira nakit in pravi, da ne obstaja slog, ki ga nakit ne bi mogel popraviti in ga spremeniti do popolnosti.

Iris v mladih letih

“Nikoli nisem kupila kavbojk za katere bi porabila več kot 15 dolarjev in nikoli ne bi plačala 100 dolarjev za torbico. Ne zato, ker jih nimam, ampak ker preprosto mislim, da nobena ni vredna tega denarja. Vsaka ženska, ki ima dobro pričesko in čevlje, lahko doseže vse svoje cilje.”

Pravi tudi, da mora ženska predvsem dobro poznati sebe, in se zavedati, kaj si lahko privošči in kaj ne. Ne samo v finančnem smislu, predvsem se mora zavedati, da ni nujno, da če ti je nekaj všeč, ti to tudi dobro stoji. Vaš osebni slog izhaja iz vaše notranjosti in da ga dosežete ni lahko. Potrebno je vložiti ogromno truda in časa. Iris opaža, da ravno to pri mnogih ženskah povzroča napetost in nervozo, zato pravi, da bi na njihovem mestu ona bila raje slabo oblečena, ampak srečna. Najbolj pomembno je poudarja to, da ste vi srečni, zato eksperimentirajte, nihče vas ne bo zaprl v zapor, če boste kupile napačno krilo.

“Nikoli nisem marala Chanel, bil mi je všeč, ampak na drugih ženskah. “


Ustvariti in negovati morate svoj lastni slog. Problem dandanes je ta, da ljudje iščejo sredino, povprečje in se bojijo poskusiti kaj novega. Kljub temu, da je nekaj popularno tega ne kupim, saj mi ne stoji dobro, konec koncev ne želim izgledati kot butelj.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam