fbpx

Nasveti strokovnjaka: Kako poiščemo popolno barvo las

Lasje, Lifestyle, Prva stran, trend

Le v čem je skrivnost popolne barve las?

Ali razmišljate o spremembi barve las? Če ste odgovorili, da, potem vam priporočamo, da si preberete nekaj strokovnih nasvetov.

Odločitev med blond, rjavo ali rdečo barvo je precej težka, če zajamemo cel spekter tonov, ki obstajajo v teh barvah. Eksperimentiranje z barvo las je tako rekoč del vsakdana in pogosto se konča z neuspehom, dokler ne ugotovimo, kateri barvni ton nam zares pristoji. Če ste v fazi, ko še iščete svoj idealni ton ali pa ste le radovedni, katera barva, bi vam zares pristajala, smo poiskali nasvete in trike Remingtona Schulza, znanega stilista slavnih in strokovnjaka za barvanje.

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, kakšen je vaš podton kože, ki je lahko hladen, topel ali nevtralen. (dodaj link od članka). Ton kože oziroma podton, je različen od vaše barve kože (svetla, srednje temna ali temna). Hladni toni imajo roza in modre podtone, topli rumene in zelene, nevtralni pa nianse med toplimi in hladnimi toni.

Kako ugotoviti, kakšen je podton vaše kože in kako izbrati idealno barvo las?

1. Postavite papir blizu obraza

Če je vaša polt v primerjavi s papirjem rumena ali bleda, potem je vaš podton topel in takšni naj bi bili tudi odtenki las, topli torej.

Če je polt videti izgleda roza ali modro-rdeča, potem imate hladen podton, ki mu najbolj ustrezajo hladni barvni odtenki las.

In če je vaš obraz videti sivkasto v primerjavi s papirjem, podtem je podton vaše kože nevtralen. Ste srečnica, ki lahko eksperimentira s hladnimi in toplimi barvami las.

2. Barva žil na rokah

Drug način, s katerim ugotovite, kakšen je vaš podton je barva žil na podlahti. Modre žile nakazujejo na hladen podton, več zelenih pa na topel.

3. Poiščite slavno osebo, ki ima enak podton kože, kot vi

Če iščete navdih med slavnimi damami, poiščite tisto, ki ima enak podton kot vi, pozorni bodite tudi na barvo oči. To vam bo olajšalo izbiro, saj boste približno videli, kako bi bili videti vi s takšno barvo, poleg tega pa boste svoje želje lažje pojasnili frizerju.

Margot Robbie: hladen podton,blond

Rosie Huntington Whiteley: topel podton, blond

Miranda Kerr: topel podton, rjava

Madelaine Petsch: hladen podton, rdeča

Bella Thorne: topel podton, rdeča

Dua Lipa: hladen podton, rjava

Shay Mitchell: topel podton, črna

Kendall Jenner: hladen ton, črna

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam