Navade, zaradi katerih se nenehno počutite utrujeni

30. julij 2024

Navade, zaradi katerih se nenehno počutite utrujeni

30. julij 2024
Navade, zaradi katerih se nenehno počutite utrujeni

Navade, zaradi katerih se nenehno počutite utrujeni

30. julij 2024
Foto: Instagram @valeriarudy

Četudi nam sončni dnevi dajejo veliko energije, se tudi poleti pogosto dogaja, da ste bolj utrujeni kot ponavadi. Zakaj je temu tako?

Če se iz dneva v dan tudi po zasluženem dopustu počutite utrujeni, je mogoče, da katera od spodnjih navad povzroča občutek utrujenosti.

K sreči lahko marsikaj spremenite in se kljub napornim delavnikom, počutite spočito in sveže ter se ukvarjate s tistim, kar vas veseli.

Foto: Pexels

Nekakovosten in prekratek spanec

Poleg tega, da bi res morali paziti na to, da spite vsak dan 8 ur, je pomembno tudi kako spite. Kakovosten spanec izključuje vse naprave, luči in prigrizke pred spanjem. Edina stvar, ki ne bo motila vašega spanca je kozarec vode na nočni omarici.

Nezadosten vnos tekočine

Celo minimalna dehidracija lahko povzroči padec energije. Bodite pozorni na vnos tekočine in ne zamenjajte vode za sok.

Foto: Unsplash

Nezdrava prehrana

Za pravilno delovanje organov in na splošno telesa, potrebujete kakovostno hrano. Jejte čim več sveže zelenjave in sadja, živila, bogata z beljakovinami. Pazite na vnos ogljikovih hidratov. Pazite tudi, da jeste počasi in hrano dobro prežvečite. Izogibajte se težki in mastni hrani ter prenajedanju zaradi vseh mogočih poletnih piknikov.

Prevelik vnos sladkorja

Ta navada se nanaša na prej omenjeno razvado. Uživajte čim manj rafiniranega sladkorja, večino nezdravih prigrizkov pa nadomestite z oreščki in korenasto zelenjavo.

Foto: Unsplash

Stres

Eden glavnih krivcev za veliko bolezni in nezadostno količino energije je stres. V boju proti stresu uporabite tisto metodo, ki vam najbolj odgovarja. Sproščajte se z meditacijo, jogo, obiskom savne, sprehodi, toplo kopeljo ali dobro knjigo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic