fbpx

Navdušila nas je Hana Karim, oblikovalka ročno izdelane keramike!

Lifestyle, Moda, Prva stran

Začarali so nas njeni  čarobni krožniki!

Iz njenih krožnikov se ne le jé, temveč jih ljudje obešajo na stene svojih domov kot umetnine. Izdelki Hane Karim so izvirni, čarobni in povezani z naravo, s primarnim čutom v človeku. Hana na svoji spletni strani piše, da ni nepravilne ali nepravilne oblike.

Oblika ne čuti pritiska, da je popolna, pravilna ali v konvenciji s prevladujočo estetiko, zato umetnica ne želi, da bi bila njena ustvarjalska potepanja omejena. Pri oblikovanju keramike ne načrtuje preveč, saj »včasih najboljše stvari pridejo iz naključij, tudi v življenju«.

Starša sta ji pokazala kako živeti ustvarjalnost

Back at glazing! #ceramics #tableware #handmade #pottery #craftsposure Ph by @japkica ?

A post shared by Hana Karim (@hanaakarimm) on

Pomen umetniškega izražanja sta ji z najboljšim možnim primerom pokazala njena starša, oba umetnika. Z mamo Silvo, oblikovalko keramike in profesorico likovne umetnosti, ji ni bilo nikoli dolgčas, saj sta se v Haninem otroštvu redno družili v likovnem studiu.

Obdana je bila z ustvarjalnostjo v tisočerih oblikah, umetninami, slikami, barvami in zanimivimi ljudmi, ki so popestrili njene odraščajoče dni. Pogovori so največkrat nanesli na umetnost, kar je predstavljalo poglaviten vir znanja. Tako je umetnica hitro spoznala več plati umetniškega poklica in poglobljeno pristopila h svojemu delu in študiju likovne pedagogike.

Obiščite jo v njenem studiu!

V juliju je v centru mesta odprla svoj prvi umetniški studio. Tako so se ji uresničile sanje po prostoru, ki ne služi le njenemu delu, temveč je tudi zavetje novih idej, prostor, kjer ustvarja, bere in vmes spije dobro kavico. V studiu se lahko udeležite raznih delavnic in individualnih tečajev na temo keramike in lončarstva.

Izredno veseli smo, da jo lahko sedaj obiščemo tudi mi, si ogledamo njene izdelke in z njimi popestrimo svoj dom. Očitno je že tako, da Hana Karim preko svojih sanj, uresničuje tudi naše!

Vir foto in info: Instagram, spletna stran Hane Karim, Mladina


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam