fbpx

Nekdanja urednica Voguea dviguje prah s poziranjem v bikiniju

Lifestyle, Moda, Nega telesa, slider, Tuja scena

Na plaz pohval in tudi precej nesramnih komentarjev je Shulmanova odgovorila: “Bikini bom nosila do konca življenja!”

Alexandra Shulman je britansko izdajo modne revije Vogue urejala kar četrt stoletja, potem, ko so jo januarja letos precej nenadoma (in na grd način) zamenjali z Edwardom Enninfulom, ampak zdi se, po reakcijah sodeč, da si jo bodo ljudje bolj zapomnili po drznosti, ki jo je pokazala na Instagramu, kot po dejstvu, da je poleg Anne Wintour modna urednica z najdaljšim stažem.

In zakaj taka drama, zaradi ene uboge fotografije na družbenem omrežju? Nadvse uspešna in prodorna urednica je oddelala še zadnjo številko Voguea in sicer v svetu mode nadvse pomembno septembrsko izdajo, potem pa odšla na zaslužen dopust. Najbrž se večina ljudi ne bi niti zavedala, kako težka naloga je za njo, je pa zato več kot sto tisoč Alexandrinih sledilcev na Instagramu poskočilo, ko je 60-letnica objavila posnetek same sebe na Instagramu v bikiniju in s kar precej nepopolnim telesom na posnetku.

Fotografija ženskega telesa, ki je zadnji teden ‘šokirala svet’

In veste, kaj? To so človeška telesa, ko se starajo. Natanko taka – nepopolna. Lahko je biti lep in mlad, dokler si pač lep in mlad, ampak tisti, ki zavija z očmi ob tem posnetku, naj se nam javi, če dočaka 60 let in naj takrat pošlje svoj posnetek, da bomo lahko izrekli kakšno kritiko ali dve.

Shulmanova se je torej posnela v hotelski sobi, v ogledalu, v bikiniju torej in pripisala: “Čas je za potovanje z ladjo!” Ta njen trenutek sreče in več kot krvavo zasluženega dopusta pa je še isti dan postal svetovna novica zaradi ene same stvari – da si je modna urednica revije, ki razkriva samo popona ženska telesa (in moška), drznila razkriti višek sala in ohlapno kožo (za povrh neretuširano in ne-mlado) na svojem telesu!

Nesramni komentarji na njenem insta profilu (komentarje se da na Instagramu po novem sicer onemogočiti) so se zato glasili predvsem v slogu: “Zakaj nisi takih fotografij, na katerih je videti povprečno telo, nikoli objavljala v svoji reviji?!”

No, po drugi strani so nekateri pohvalili drznost Shulmanove.

“Čestitke! Hvala, da nas opogumljaš, še posebej v času, ko je cel svet obseden s popolnostjo, filtriranjem fotografij in retuširanjem!”

Alexandra se je na vse skupaj odzvala zelo umirjeno in povedala:

“Nisem si niti predstavljala, da bo ena uboga fotografija mene v bikiniju izzvala toliko komentarjev, tako dobronamernih, kot hudobnih. Vsekakor pa nameravam nositi bikini, dokler bom živa!”

Ko so novinarji navalili nanjo z vprašanjem, ali se zaveda, kako močno sporočilo je poslala svetu s svojo fotko na Instagramu, češ da je najpomembnejše počutiti se udobno v svoji koži, je Alexandra modro replicirala:

“Občutek, o katerem govorite, pravzaprav nima nobene zveze z vašo telesno podobo.”

 

Foto: IBTimes.uk, Instagram, Elle, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam