fbpx

Nekdanja vila Karla Lagerfelda naprodaj za 10 milijonov evrov

Dekor, Lifestyle, Novice, Znani

Lahko ste si ogledali njegove modne revije, nato kupovali njegove kolekcije, zdaj pa lahko kupite tudi oblikovalčevo nekdanje domovanje v domačem Hamburgu.

Oboževalci slavnega oblikovalca modnih hiš Chanel in Fendi, Karla Lagerfelda, si lahko ogledajo (ali celo kupijo) njegovo nekdanje domovanje. Prepričani smo, da bi vila padla v oči vsakemu ljubitelju interiera, saj ima Karl še kako zelo dobro oko za lepoto.

Trosobna vila na slikovitem pobočju v središču hamburške prestižne četrti Blankenese, je nekdanji Karlov dom, v katerem je živel v 90-ih letih prejšnjega stoletja. V spomin na svojega partnerja Jacquesa de Baschera, je vilo poimenoval Vila Jako, ki še danes velja za eno izmed najbolj znamenitih hiš v mestu.

Zgrajena leta 1920 za nemškega ladijskega mogotca Hermanna Wittea, vila spominja na arhitekturo z rimskih časov, njena posebnost pa je, da je notranja oprema ostala skoraj nespremenjena še iz časov, ko jo je Karl Lagerfeld imel za svoj dom.

V pritličju je ogromen dnevni prostor ter galerija, ki služi kot knjižnica, skozi dih jemajoč izhod na teraso, pa vam pogled seže vse do reke Elbe.

Čeprav se je Karl iz vile izselil konec devetdesetih, je vila Jako ohranila skoraj vso notranjo opremo, ki si jo je sam zamislil in oblikoval.

Visoki stropi so tradicionalno poslikani in okrašeni s štukaturami in zlatimi lističi, kopalnica je v celoti izdelana iz italijanskega marmorja, moderna oprema pa služi kot protiutež tradicionalni italijanski arhitekturi, ki odlično zaokrožuje interier.

Cena? 10 milijonov evrov.

Foto: Engel&Volkers


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam