Nekdanja žena Jeffa Bezosa se po letu in pol spet ločuje

29. september 2022

Nekdanja žena Jeffa Bezosa se po letu in pol spet ločuje

29. september 2022

Ena najbogatejših Zemljank se je po slabih dveh letih zakona odločila za ločitev od drugega moža.

MacKenzie Scott je po poročanju tujih medijev vložila zahtevo za ločitev od drugega moža Dana Jewetta, s katerim se je poročila dve leti po ločitvi od milijarderja Jeffa Bezosa. Njen drugi zakon je trajal bistveno manj kot prvi – z Bezosom je bila poročena več kot 25 let, z Jewettom pa približno leto in pol.

Foto: Profimedia

Par se je spoznal v šoli, ki so jo obiskovali otroci iz njenega zakona z Bezosom, Dan pa je bil tam zaposlen kot učitelj.

Novico o poroki sta v začetku leta 2021 brez velikega pompa oznanila na skupni spletni strani Giving Pledge. Gre za človekoljubno organizacijo, ki najbogatejše ljudi na svetu spodbuja, da večino svojega premoženja podarijo v dobrodelne namene.

Scott in Jewett sta bila videti usklajena v svoji zavezanosti človekoljubju – Scottova je v okviru načrta organizacije celo razdala na milijarde dolarjev.

Kaj je privedlo do tako hitre ločitve, ni znano, sta se pa zakonca menda že dogovorila o vseh pomembnih zadevah – ker sta podpisala predporočno pogodbo, naj bi bile podrobnosti o delitvi premoženja že urejene.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic