Nepoznane bližnje destinacije za vikend pobeg

26. september 2024

Nepoznane bližnje destinacije za vikend pobeg

26. september 2024
Foto: Instagram @visithallstatt
Nepoznane bližnje destinacije za vikend pobeg

Nepoznane bližnje destinacije za vikend pobeg

26. september 2024
Foto: Instagram @visithallstatt

Ko razmišljamo o potovanjih, četudi krajših, pogosto pozabljamo, s kako lepimi lokacijami smo že obkroženi. Naše sosednje države namreč skrivajo čudovita bližnja mesteca, za katera verjetno še niste slišali.

Portogruaro, Italija

Majhno italijansko zgodovinsko mestece v bližini Benetk je popolno za vikend izlet. Središče Portogruarja je znano po slikovitem pogledu na vodne mline in oboke čez reko Lemene.

Foto: Instagram @lisamabecker

Osrednja točka mesta je Piazza della Repubblica, čudovit trg z mestno hišo, vojnim spomenikom, kavarnami, ki trgu dodajajo živahnost, in visokimi palmami za poletni sredozemski pridih. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi katedralo in nagnjen zvonik.

Tihany, Madžarska

Ena najlepših madžarskih vasic je nedvomno Tihany ob Blatnem jezeru s številnimi kulturnimi in naravnimi bogastvi. Vasica Tihany se nahaja na istoimenskem polotoku, znanem po nasadih sivke in plažah s čudovitim razgledom na jadrnice in Blatno jezero.

Foto: Instagram @balaton_hungary

Središče vasice predstavlja cerkev, zgrajena v baročnem stilu, ki se poleg pastoralne dejavnosti ukvarja tudi z gostinstvom in kulturnim programom.

Hallstatt, Avstrija

To čudovito avstrijsko mestece spominja na pravljico. Majhna slikovita vasica ob jezeru se lahko pohvali z najstarejšim rudnikom soli na svetu, obiskovalci pa lahko uživajo v romantični vožnji z ladjico po jezeru, obisku jamskega sveta in ogledu ledenika Dachstein.

Foto: Instagram @visithallstatt

To čarobno mestece, obdano z gorami, hiškami, zgrajenimi na skalah in cerkvijo s pristaniščem za čolne bo zagotovo popolna izbira za vikend oddih. 

Bale, Hrvaška

Ljubka kamnica istrska vasica je obdana z oljkami in vinogradi, od morja pa je oddaljena le 5 kilometrov. Ozke in tlakovane ulice so navdih številnih umetnikov, ki lahko poleti uživajo v različnih oblikah umetnosti, domačini pa menijo, da so Bale najlepše pomladi ali jeseni, ko narava razkrije vse svoje lepote.

Foto: Instagram @dakini_nomad

Če obiščete Bale, se sprehodite skozi mestece, ki vas bo navdušilo s kamnitimi ostanki zgodovine in brezčasno atmosfero. 

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic