Netflix zaradi skeča na SNL dodal novo kategorijo: "short-ass filmi"

07. april 2022

Netflix zaradi skeča na SNL dodal novo kategorijo: "short-ass filmi"

07. april 2022

Ker se je komik Pete Davidson pošalil, da na Netflixu primanjkuje filmov, ki bi bili krajši kot uro in 40 minut, je platforma uvedla novo kategorijo.

Pete Davidson ima že skoraj takšen vpliv kot njegova nova izbranka Kim Kardashian. V zadnji epizodi satirične oddaje Saturday Night Live (SNL), pri kateri je eden ključnih članov zasedbe, je namreč predstavil skeč, v katerem se norčuje iz predolgih filmov na Netflixu.

“Ko se zadnje čase spravim gledati film, lahko najdem skoraj vse na svetu. Toda večer za večerom iščem samo eno vrsto filma, in to je kratkometražni film. Res kratek film, ki je dolg največ uro in 40 minut,” je v skeču povedal Davidson, nato pa v družbi ostalih komikov v slogu rap videospota predstavil svojo “idejo” za Netflix.

“Short-ass filmi” so že na voljo

Po tem, ko je Saturday Night Live na svojem uradnem Twitter profilu delil ta glasbeni skeč, se je preko komičnega računa Netflix is A Joke oglasil še Netflix in tvitnil: “Dobra ideja”. Poleg pa so delili še povezavo do nove kategorije “short-ass filmi”.

Med filmi, ki so uvrščeni v novo kategorijo, so Lady Bird režiserke Grete Gerwig, komični film Zoolander in novi triler zvezdnice serije Opravljivka, Leighton Meester, The Weekend Away.

Pri Netflixu so potrdili, da so “short-ass filmi” že na voljo na njihovi platformi za pretakanje filmov in TV-serij, niso pa sporočili, kako dolgo bo ta kategorija ostala.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic