fbpx

Nevestam je po poroki najbolj žal, da niso zapravile več denarja za to stvar

Dogodki, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Kar 35 odstotkov bi jih spremenilo to postavko, če bi se lahko vrnile v preteklost.

Ko načrtujejo svoj ‘najlepši dan’, se bodoče neveste ponavadi osredotočajo samo na eno: na videz svoje poročne obleke. Za obleko kot iz sanj je marsikatera pripravljena odšteti kar lep kupček denarja, toliko pač, kot ji omogočajo njene denarne zmožnosti oziroma, kolikor je pripravljen še kdo od bližnjih prispevati za obleko.

Strinjamo se, da je poročna obleka pomembna stvar, pa čeprav jo nekatere oblečejo samo enkrat. Ne glede na to, da poroka ni več institucija, ki se bo obdržala ‘za vse večne čase’, ostaja dejstvo, da se ne poročimo vsak dan. Največ nekajkrat v življenju, če dodamo v šali, pa še takrat kajpak ne moremo nadeti iste obleke dvakrat.

Sedaj pa od šale k povsem dokazljivemu dejstvu: ne glede na vse načrtovane in nenačrtovane izdatke je mnogim nevestam kasneje žal, da niso porabile več denarja za neko drugo stvar. Le katera bi to bila, se najbrž sprašujete. Odgovor podjetja za načrtovanje in organizacijo porok Zola je presenetljiv: več kot tretjina nevest, natančneje 35 odstotkov, obžaluje, da niso denarja namenile za profesionalnega snemalca poroke.

Seveda, danes ima že vsak pametni telefon; celo ostarela teta ali stric, ki sta med svati, znata narediti videoposnetek na njem, toda kakovost takega video posnetka seveda ni na ravni, kakršno lahko zagotovi poklicni snemalec ali fotograf, specializiran za poročno fotografijo.

Dobra tretjina bi torej, če bi se vrnila v preteklost, angažirala poklicnega snemalca, kar četrtina tistih, ki so snemalca najele in ga upoštevale v proračunu, pa obžaluje, da niso namenile večji del budžeta v ta namen in najele nekoga s še več znanja in izkušenj – denimo kako bolj sloveče ime.

Sedaj, ko veste odgovor, lahko na svoji poroki (v kolikor jo načrtujete) manj denarja namenite cvetnim aranžmajem ali čevljem (sploh, če bodo skriti pod obleko) in raje več porabite za snemalca, ki bo vrhunsko zabeležil vaš sanjski dan.

 

Foto: Instagram, Pinterest, Yahoo, Inside Weddings, A Practical Wedding


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam