fbpx

“Nevidni” šal: Modni dodatek, ki je postal priljubljen kos znanih

Moda, Novice, Prva stran

In nočna mora fotografov!

Od Paris Hilton do Cameron Diaz, ta nevsakdanji šal vse pogosto vidimo kot del garderobe znanih oseb, vendar ne zato, ker je moderen, temveč, ker je “čaroben”. Paparaci ure in ure preživijo na parkiriščih pred vhodi v restavracije ali hišami zvezdnikov, delo je zdaj lahko popolnoma zaman, če se pojavijo zvezdnice, ovite v ta šal.

Indijski oblikovalec Saif Siddiqui je letos patentiral edinstveni šal, izdelan iz več tisoč reflektnih delcev. Material je kot tisti, ki je na uniformah prometnih policistov, ki delajo ponoči. Tkanina, ki v temnem prostoru prevzame neon sijaj in do enakega učinka pride, ko se vključi bliskavica fotoaparata. Saif je na to idejo prišel leta 2009, ko je bila ena od njegovih fotografij uničena zaradi odboja nočne luči na kolesu, ki se je v tistem trenutku znašel v kadru.

files

Šest let raziskav in poskusov patentiranja so se končno obrestovali in uspešno so bile oblikovane v delo. Če ima oseba na sebi šal in se ima namen fotografirati z bliskavico, bo slika popolnoma neuporabna, saj se na njej vidi samo šal v žareče beli barvi, medtem ko je vse ostalo popolnoma črno. Oseba postane praktično nevidna. Cena tega edinstvenega anti paparaci šala je 282 ameriških dolarjev.

Foto: Instagram/saif_sdq


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam