fbpx

Newyorška dieta: Popularna prehrana, ki osvaja svet!

Fit, Izbor urednice, Lifestyle, Prva stran

Dieta, na katero prisega Heidi Klum

Newyorško dieto je pripravil znani trener David Kirsh in je v zelo kratkem času postala zelo popularna, saj lahko zgubite okoli 6 kilogramov in kar 12 centimetrov okoli pasu.

Dieta temelji na hrani, ki je bogata s proteini in ogljikovini hidrati, razdeljena pa je na tri faze.

Prva faza

V prvih dveh tednih diete prehrana temelji na gobah, jajčnih beljakih, orehih, lososu in zelenjavi, ki ima nizko vsebnost škroba in beljakovin. V tem času je prepovedano pitje alkohola, prav tako pa ne smete zaužiti mlečnih izdelkov, kave, sadja in maščob. Dovoljeni dnevni vnos kalorij se giblje med 800 – 1.000 kalorij.

Druga faza

Druga faza traja dva tedna in je v osnovi enaka kot prva, vendar tokrat lahko jeste hrano, ki vsebuje ogljikove hidrate, kot so fižol, sladek krompir. sadje, … Dovoljeni dnevni vnos kalorij je med 900 – 1.000.

Tretja faza

Na tej stopnji postopoma dodajamo hrano, ki je bila prepovedana v prvi in drugi fazi. Med dieto je priporočljiva redna vadba in telesna aktivnost.

Najbolj priporočljive so vaje za vse mišične skupine, kot sta tek ali preskakovanje kolebnice, vadba pa naj traja približno 45 minut. Dieta, bogata z beljakovinami je skupaj s telovadbo odlična kombinacija za porabo maščob, zato so odlični rezultati vidni že v zelo kratkem času.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam