fbpx

Ni zime za modne dive! Ves čas me zebe!

Moda, Novice, slider

5 zimskih modnih kombinacij.

Šalim se, pa še kako jih zebe!

Sama se z zimo ne borim ravno na eleganten način kot bi si želela. Sem ena tistih zmrzljivih ljudi, ki jih vedno nadležno zebe, ob nizkih temperaturah pa se iz omare uspejo prebiti le uggice in topla puhasta bunda. Žal me v modnih plaščkih, jaknicah in škornjih iz revij zebe in to morda ni »kul«, a je resnica. Bluzice in ostale modne zadevice v omari uživajo svoj zimski spanec, saj nase navržem le topel volnen pulover.

Pa vendar že nekaj časa opažam, da imamo v mestu veliko modnih zimskih bork, ki se z bosimi gležnji sprehajajo sredi mesta in so stilsko popolno urejene. Seveda se sprašujem kako, zaboga, ne zmrznejo in babica v meni kriči, »bodo pa ja dobile pljučnico«, vendar jih občudujem. Morda je maj in na koledarju nisem preštela vseh mesecev, o izpitnem obdobju pa ni ne duha ne sluha in nimam pojma.

Sama sem se po več neuspešnih modnih padcih odločila za toploto, saj sem v trendy škornjih čez koleno prišla domov zamrznjena in rotila za termo »štumfe« s potiskanimi medvedki. Modna navdušenka se od mene pozimi torej poslovi.  Danes sem med kosilom v restavraciji s cofasto kapo čepela na stolu, v protestu z mrzlim vremenom. Ko mi je natakar želel bundo obesiti na bližnji obešalnik sem jo zaščitniško kot otrok še močneje pritisnila h sebi.  Ko sem le opazila svoje čudno početje in prijateljičin začuden pogled, sem jo s težkim srcem le oddala. Kot je Evita gledala Argentino, za dramaturške sposobnosti zagotovo dobim čisto 10-ko. Kakorkoli, moja navezanost na puhovko se je morala vsaj za nekaj časa končati.

Preberite 5 nasvetov kako se obvarovati pred mrazom!

  1. SPODNJI SLOJI OBLAČIL

»Če vas zebe v noge, vas bo zeblo povsod,« je že stari rek, ki drži kot pribito. Sama verjamem, da je tako tudi pri spodnjem sloju oblačil. Morda tega niste navajene, vendar si je v mrzlih mesecih dobro omisliti spodnjo bombažno majico. Telesu naj bo čim bolj oprijeta, vendar vas vseeno ne sme utesnjevati. To boste dosegli z majico, ki ima dobro sestavo. Zelo poceni jo dobite v trgovinah, ki morda ne veljajo za najbolj modne in razširjene. Sama sem svoje kupila v Mani za nekaj evrov in mi odlično služijo. Poleti jih lahko nosite h navadnim oblačilom, saj ne gre za spodnje majice, ampak navadne z naramnicami.

  1. OSNOVA: KVALITETNE NOGAVICE!

 V svoji globoki analizi sem opazila ogromno razliko v nogavicah, in sicer, pri sestavi. Pri znanem prodajalcu oblačil sem si kupila zavoj nogavic, v katerih so bile moje noge ledene zaradi slabih materialov. Zavijte v specializirano prodajalno nogavic in razlika bo ogromna. Namig? Sama nosim nizke športne (za pohodništvo) nogavice, ki so petkrat toplejše in izgledajo kot običajne nogavice. Toplo priporočam tudi pletene nadkolenke, ki jih lahko pokažete in poudarite svoj stil.

  1. PLAŠČ IN PONČO

 Če vas v elegantnem plašču zebe, lahko čezenj navržete ogromen pončo, ki si ga bodisi kupite ali naredite iz šala kot Anastasija iz Redhead with style, zraven pa za silhueto dodate pas. Voila, modna dama, ki ji je toplo je tu!

  1. JAKNA POD PLAŠČ

Blogerka Klara Zupančič je zimsko oblačenje neverjetno pametno prelisičila. Pod plašč obleče usnjeno jakno, na katero navrže še zimski plašč, gležnje pa pokrije z odštekanimi nogavičkami. You go girl!

  1. ROKAVICE NA ROKE, KAPO NA GLAVO

 Če boste kljub vsemu še vztrajale pri bundi, lahko eksperimentirate z dodatki. Zima je sezona, ko si s stilom ne moremo privoščiti toliko ustvarjalnosti kot poleti, pa vendar se lahko poigrate z dodatki. Kape, šali in barve so vaše orodje!

Upam, da se bo zamrznjeni del ženske populacije kmalu odtalil in da sem vam z nasveti pomagala. Sneg naj bo vaša modna pista!

Vir: PinkPeonies, Anastasija.me, Živa Turk, Klara Zupančič, Google

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam