Nike oživil kolekcije najbolj iskanih športnih copat

12. april 2023

Nike oživil kolekcije najbolj iskanih športnih copat

12. april 2023

Ljubitelji ikoničnih “jordank” pozor! Nike je ob 35. obletnici modela Air Jordan 3 predstavil retro kolekcijo modelov Air Jordan.

Poletna kolekcija retro modelov Air Jordan v središče postavlja model Air Jordan 3, ki letos praznuje svojo 35. obletnico. Kolekcija je navdihnjena s preteklostjo in ustvarjena za prihodnost ter vključuje 12 modelov Air Jordan, ki jih zaznamujejo novi materiali in barvne kombinacije.

Prvi športni copat Air Jordan je bil ustvarjen leta 1985 za legendarnega košarkarja Michaela Jordana. Oblikovali so jih Peter Moore, Tinker Hatfield in Bruce Kilgore. Sodelovanje med Jordanom in znamko Nike se je v resnici pričelo precej grenko, saj je Michael sodelovanje sprva zavrnil. Šele po prepričevanju njegovega agenta, ki si ji tudi izmislil ime Air, ter vpletanja staršev, je privolil in v hipu postal sinonim za najbolj popularne športne copate.

Foto: Nike

Podrobnosti o ikoničnem podpisu pogodbe, ki je zaznamovala košarkarjevo kariero ter športnim copatom priborila simboliko predmeta poželjenja, si lahko ogledate v najnovejšem filmu Bena Afflecka z naslovom Air.

Foto: Nike

Športni copati bodo na voljo na spletni strani športnega giganta ter pri izbranih maloprodajnih partnerjih. Cene retro modelov naj bi se gibale med 150 in 200 evri.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic