fbpx

Nikoli ne dela stvari, ki se ne skladajo z njeno osebnostjo.

Intervju, Lifestyle

Hlač skorajda ne nosim, v zadnjem mesecu sem samo enkrat prišla v pisarno Styliffa v hlačah. Kolegi so debelo pogledali.

Eva Ana Kazič ustvarja pod medijsko znamko ALLAROUNDEVE. Ni samo blogerka in modna poznavalka, je tudi ustanoviteljica in snovalka blagovne znamke modnih dodatkov ALLAROUNDEVE ter od letošnjega aprila tudi kreativna direktorica Styliffa – virtualne oblačilnice. V modi je poleg strasti našla tudi posel. Platforme ALLAROUNDEVE povezuje z uspešnimi kreativci od fotografov do modnih oblikovalcev.

Z uspešno mlado multikreativko se je pogovarjala odgovorna urednica Anja Cajhen.

11043035_10203878744239225_1458457042184397536_n

Kako bi opisali estetiko v treh besedah?

Kot mero dobrega okusa. Če se osredotočimo na estetiko oblačenja, jo povezujem z ubranostjo, ki hkrati pomirja in navdušuje, ponuja ravnovesje z  osebnostjo in poklicno usmeritvijo. Če je obleka narejena z mero dobrega okusa, se v estetskem vidiku vedno dobro izide.

Kaj naj bi po vaše odražal osebnostni stil?

Navajanje besedne zveze osebnostni stil je danes precej razvrednoten.  Redko se zgodi, da ima nekdo izoblikovan svoj osebnostni stil, prepogosto je to samo posledica zelo vplivnih trendov. Osebnosti stil je zame tisto notranje vodilo, da tudi,  če bi želel biti podoben vzorniku, ohranjaš svoj lastni izraz. V bistvu je osebnostni stil neželena nezmožmost kopiranja.

Kateri je tisti kos, ki naredi ali uniči celoten outfit?

Z oblekami greš lahko do te točke, da se domiselno zaviješ v rjuho in izgledaš, kot bi nosil dizajnersko oblačilo. Tista stvar, ki pa resnično naredi outfit, je torbica. Lepo oblikovane torbice ne moreš ponarediti, 20 evrsko torbico ne moreš pretvoriti v drago izgledajoč predmet,  20 evrov vredno rjuho pa  lahko spreobrneš v večerno obleko.

11295639_10204270880482386_3296657393994486685_n

Kateri kos oblačila v vaši garderobi je ključnega pomena?

Kadar zimsko in letno garderobo prestavljam iz ene v drugo omaro, vedno ugotavljam, da imam ogromno polnih kril. Za posebne priložnosti jih dopolnim še s podkrili, tako, da formo še poudarim. Ob zadnjem obisku tedna visoke mode v Parizu je moja najljubša krinolina za obliko ostala pozabljena doma, zato se je jutro spremenilo v hitrostni tek po vseh možnih poročnih salonih Pariza. Ena poročna obleka je šla v razrez, tilasta krinolina pa je nastala s pomočjo množice sponk. Požela je veliko odobravanje med fotografi, ki slikajo street style.

Če bi lahko obdržali samo eno obleko in jo morali nositi do konca življenja, katero bi si izbrali?

To pa res ni težko vprašanje. V omari imam plašč, del kolekcije iz prešitega blaga v električno modri barvi.  Nosim ga za vse priložnosti, v službo, na fitnes in tudi na tednu mode. Če bi gorelo, bi nedvomno pograbila ta kos.

Ste en izmed najbolj prepoznanih obrazov na modni sceni. Je vaš stil drugačen, ko ste stran od modnih luči in dogajanja?

Ne, definitivno ne. To kar imam oblečeno danes v službi, sem že nosila tudi na tednu mode. Če bi se morala kot javna osebnost drugače oblačiti, bi zelo trpela, saj se oblačim po instinktu, kar mi pač v določenem trenutku najbolj ustreza. Kadar želim, da mi je bolj udobno, dopolnim outfit z nizkimi petami, pri tem pa osnova ostane enaka.

10955386_10203867052666943_8654084808588315996_n

Zakaj je mnenje blogerjev danes tako pomembno?

Blogerstvo je imelo zelo drugačen proces razvoja, kot si ga splošna javnost predstavlja. Bloganje ni fenomen, ki je prišel iz nikjer. Je logična posledica razvoja –  družbe in tehnologije. Prišli smo v dobo individuma, človeka, ki govori v imenu sebe in ne korporacije, ki s svojo persono formira svoj brand, ne pa prilagaja sebe utečenim pričakovanjem skupine.

S tem so v ospredje prišli posamezniki, ki so na svojih spletnih straneh in platformah – ki so posledica razvoja in masovne uporabe tehnologije – objavljali necenzurirano mnenje. Bloganje je pravzaprav le nadgradnja že obstoječih poklicov – odgovornega urednika in kolumnista, tržnika.

Za kaj pa imajo tak vpliv? Ker so to persone s katerimi se ljudje lahko močno poiztovetijo ali nasprotno – so zaradi svojega mnenja, videza ali pojavnosti postavljeni na piedestal. Veliko pa k celemu pompu okoli blogerstva pripomore tudi »skills«, iznajdljivost blogerjev uporabljati tehnologijo, da svoj svet prikažejo v najboljši luči.

11745564_10204602699377651_6430428664336472793_n

Kdo po vašem mnenju ima največ zaslug za fenomen modnih blogerjev, da so postali tako slavni, da zasedajo prve vrste na modnih revijah. Modni oblikovalci, digitalni mediji ali družbena omrežja?

To, da blogerji sedijo v prvih vrstah na modnih revijah, ni čisto res. Morebiti je še pred časom veljalo, da je za modne znamke to najcenejša in najbolj množična promocija, še posebej pri vplivu na digitalno generacijo. S pojavom množičnosti pa se je seveda zgodil tudi odpor s strani oblikovalcev in PR hiš. Če so blogerji povabljeni, jih velikokrat posadijo nekje zadaj, kot persono non grata. Seveda z izjemo super vplivnih blogerjev, ki seveda delujejo v funkciji predstavnikov založniških hiš, kot kupci za  multibrand shope etc.

Revije in vsi tiskani mediji, postajajo vse bolj komercialni. Glede na to, da sva obe »digitalni osebi«, prebirate tiskane medije ali jih zbirate kot umetniške kose, kot recimo jaz?

Moja duša je taka, da ne maram skladiščenja stvari…vse, kar se doma nalaga, so obleke, ki jih prejšnji večer nisem uspela pospraviti. Odraščala sem z revijami Modna Jana, Obrazi, Jana, itd., ki jih je moja mama soustvarjala. Modna Jana je bila še do nedavnega modna biblija in nekaj najlepših izvodov je še vedno varno spravljenih doma. Te revije imajo karakter, zbiralalsko, dekorativno in emocionalno vrednost. Kolaži, slike outfitov v sovpadajočem okolju predstavljajo veliko boljšo referenco kot obleka na obešalniku. A vseeno – ne maram nalaganja, predmetov, na katerih se nabira prah, nisem človek, ki se v nedeljo popoldne usede, prebira, opazuje. Sem »do-er«.

11392827_10204435881567310_6779967970435861622_n

Modni kiks?
Zame modni kiks ni grda obleka ali neprivlačno krilo, ampak je tisto, kar ne ustreza osebnosti ali telesnim proporcem. Svojih modnih kiksov lahko iz rokava stresem lepo število, a so to malenkosti, ki ne predstavljajo mene danes, ne nekaj, kar bi opazili drugi. Kot modnega kiksa pa ne bom nikoli navedla nekaj, kar se nekemu »poznavalcu« v določenem času ne zdi trendovsko.

Kateri so naslednji projekti Eve Ane Kazič?

Nikoli ne delam stvari, ki se ne skladajo z mojo osebnostjo. Lepa oblačila so močan del moje karierne identitete, a je tehnologija, psihologija in management le teh tisto kar me sili, da se razvijam. V timu Styliff smo razvili aplikacijo mobilne virtualne garderobe, ki je že dosegljiva na iPhone-ih. Styliff ponuja preprosto in zabavno virtualno preskušanje in kupovanje oblačil ter modnih dodatkov globalnih blagovnih znamk kot je npr. Stella McCartney in Diesel ter mnogih drugih; vse to na lastni podobi, na avatarju, ki ga lahko vsakdo ustvari s pomočjo svoje fotografije in/ali osnovnih mer. Rešuje težave nepoznavanja svoje velikosti, olajša pomerjanje, in naredi spletno nakupovanje interesantno. Kombinacija učinkovitosti in zabave nas je postavila na zemljevid vedno bolj opaznih igralcev na tržišču. Po odzivih modnega sveta smo na zelo dobri poti.

 

Foto: Facebook Eva Ana Kazič


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam