fbpx

Nivea se umika iz prodaje dekorativne kozmetike

Ličenje

Razprodaja dekorativne kozmetike se bo začela 1. avgusta.

2786622A-ADDB-11E0-B3B2-728565B94067

Beiersdorf Slovenija se umika iz prodajnega segmenta dekorativne kozmetike. Začela se je strategija optimizacije z osredotočenostjo na ključno kompetenco podjetja na področju nege kože in telesa. Razprodaja dekorativne kozmetike se bo začela 1. avgusta.

Pred šestimi meseci je svetovno kozmetično podjetje Beiersdorf AG objavilo obsežen paket ukrepov in načrtovanih investicij za večjo rast in oznanilo, da se bo osredotočilo na svojo ključno kompetenco »nege kože«, s čimer bo povečalo konkurenčnost in dobičkonosnost.

Strateško prenovitev usmeritve »Osredotočenost na nego kože« je spremljala obsežna analiza celotne ponudbe izdelkov za nego kože in telesa. Rezultati so že decembra lani vplivali na odločitev, da se umaknemo iz segmenta dekorativne kozmetike v Nemčiji. Kot posledica izgube učinkov mednarodne sinergije je bilo zdaj odločeno, da podobno storimo tudi v Sloveniji.

Kurt Altenburger, direktor podjetja Beiersdorf Slovenija: »Beiersdorf je že 125 let vodilni v raziskavah kože in je na trg uvedel nešteto registriranih patentov pod imenom svetovno znanih blagovnih znamk NIVEA, Eucerin in Labello. Ta ključna kompetenca Beiersdorfu omogoča, da potrošnikom po dostopni ceni ponudi izjemno kakovostne inovacije, ki postavljajo nove trende. Vse od uvedbe na trg leta 2002 je bil prodajni segment dekorativne kozmetike pomemben del asortimaja za Beiersdorf Slovenija. Toda za prihodnost naša strategija optimizacije predvideva sistematično osredotočanje na inovacije v negi kože in telesa.«

Beiersdorf se je s sektorjem maloprodaje dogovoril, da izvede razprodajo dekorativne kozmetike, ki se bo začela 1. avgusta s 50-odstotnim znižanjem cen.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam