fbpx

Noro zapravljanje princa Harryja: resnični razlog za razkol med bratoma

Znani

V novi knjigi Royals At War so razkrite šokantne trditve, da je Harryjevo pretirano zapravljanje sprožilo razkol med njim in bratom, princem Williamom.

Avtorji trdijo, da je Harryja pred prenagljeno poroko z nekdanjo igralko Meghan Markle, opozorila tudi Kate Middleton.

35-letni vojvoda Sussex se je maja 2018 poročil z 38-letno Meghan, zdaj pa živi v Los Angelesu skupaj s sinom Archiejem, je mesece pred rojstvom prvorojenca zelo osušil svoj, ne tako skromni, proračun.

Draga kraljevska nosečnost

Za akupunkturo, ki naj bi bila del zdravega načina življenja, je zapravil več kot 6.000 angleških funtov. Z vojvodinjo sta pred rojstvom preživela konec tedna v prestižnem spa hotelu Heckfield Park, ker je za tri nočitve treba odšteti neverjetnih 33.000 funtov.

Meghan in Harry sta v času njene nosečnosti za razne masaže in aromaterapije zapravila celo premoženje. Njene nosečniške obleke pa so Britance stale neverjetnih 478.920 angleških funtov.

Avtorja knjige Royals At War, preiskovalna novinarja Dylan Howard in Andy Tillet, sta dejala:

»Harryjevo noro zapravljanje je eden izmed ključnih dejavnikov, ki je privedel do spora med kraljevima bratoma, nato pa še znotraj cele družine.«

V knjigi viri znotraj palače trdijo, da je Harry prvo »črno piko« zaradi zapravljanja dobil, ko se je odločil, da ne bo več živel v Kensingtonski palači.

Z Meghan sta se preselila v Frogmore Cottage na posestvo gradu Windsor in za obnovo porabila 2,4 milijona davkoplačevalskega denarja.

Ob Megxitu sta se zavezala, da bosta obnovo (v obrokih) povrnila iz lastnega žepa.

Zaskrbljena varčna kraljica

V knjigi so zapisali, da je bila nad zapravljanjem Sussexov zaskrbljena cela palača, saj je kraljica Elizabeta II znana po svoji skromnosti.

»Dejstvo, da Meghan zapravlja ogromno denarja, je sprožilo veliko alarmov v tradicionalno konservativnem gospodinjstvu angleške kraljice,«

sta povedala avtorja.

»Odraščanje med vojno je v kraljici pustilo pečat varčnosti in varnosti, čeprav je ena izmed najbogatejših žensk na svetu.«

Princ Harry in Meghan naj bi zdaj plačevala »skromnih« 18.000 funtov mesečno za najemnino Frogmore Cottage-ja, kot njuno britansko bazo. Trenutno pa živita v 12 sobni vili Tylerja Perryja, vredni 18 milijonom ameriških dolarjev.

Foto: Getty, REX, Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam