fbpx

Nosite pričesko tako, kot to počnejo Francozinje

Lasje, Lepota, Lifestyle, Prva stran, trend

Če vam je všeč naraven in razmršen videz las, so ti nasveti kot nalašč za vas…

Kaj ne bi rade prav vse spoznale trike, ki jih uporabljajo Francozinje, naj si gre za oblačenje, pričesko ali način prehranjevanja? Imamo priložnost, da si ogledamo, kako si urejajo lase, z nasveti pa je postregel David Mallet, frizer slavnih.

V pogovoru, ki ga je dal za eno od modnih revij, je razkril, kako ureja pričeske svojih strank, pa tudi najljubše odločitve Francozinj, ko gre za način striženja, barvanja in vzdrževanja frizure. Kaj je pravilo številka ena? Francozinje želijo vedno biti dame, nočejo biti vpadljive ali vulgarne, temveč čim bolj naravne in nonšalantne. Brezskrbnost je njihov glavni adut. Če jih želite posnemati, si k srcu vzemite naslednje nasvete.

# Izogibajte se pogostemu pranju las

Mallett pravi: “Sliši se zares čudno, vendar ženskam priporočim, naj si za začetek las ne perejo deset dni.” Potem doda: “Tudi meni samemu se je to na začetku gnusilo, a potem sem ugotovil, da so lasje dejansko bolj zdravi, če jih ne peremo prepogosto.”

Teh deset dni je vaja za to, da se boste naučile lasem dati malce premora: po tako intenzivnem šoku jih začnite prati na tri do štiri dni. Če se počutite nelagodno, lase zadnja dva dneva pred pranjem spenjajte v čop.

# Lase krajšajte le občasno

David je pravzaprav govoril sam proti sebi (oziroma proti frizerskemu poslu), ko je dejal, da las ne gre prepogosto striči. Včasih je veljalo, da naj bi si lase krajšali na šest do osem tednov, a znani frizer je razkril, da se tipična Francozinja ostriže enkrat na tri mesece in tudi sam je prepričan, da je to povsem dovolj.

# Pri striženju in barvanju velja: manj je več!

Ta firzer nam še odkriva, da Francozinj ne bomo videli z blanširanimi lasmi, z nenavadnimi barvnimi prameni ali drugimi ‘trendovskimi’ načini svetljenja las. Cenijo namreč seksi in naraven videz (lahko vprašate tudi moške – njim je tako najbolj všeč), zato raje dajejo videz, da se niso preveč potrudile.

Ko gre za stiliranje las, je bolje ne pretiravati. Lasje naj bodo čim manj obdelani in umetni, pričeska naj bo preprosta, vendar naj se sklada z obliko obraza. Kar se barvanja tiče, David Mallett pravi, da včasih za barvanje las porabi ure in ure – a samo zato, da bi bili lasje na koncu videti čim bolj naravno oziroma celo nepobarvani.

# Sprejmite nepopolnost

“Ženske prav nobena stvar ne postara bolj, kot preveč natančno dodelana, sfenirana, gladko lakirana pričeska,” je iskren Mallet. Po koncu sušenja lase vedno nalašč razmrši. Lasje morajo namreč delovati polni življenja, kot da so ves čas v gibanju.

# Izogibajte se striženju na resice

Francozinje niso velike ljubiteljice stopničastega oziroma resastega striženja. Če to pogosto počnete, se lasje stanjšajo, konice se hitreje poškodujejo in tako pričeska izgubi videz živahnosti. Raje lasem dodajajte gostoto, kot da jih s tem načinom striženja redčite.

 

Foto: Hair Tutorial, Le Fashion, Vogue, Pinterest, YouTube, The New Potatoe


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam