fbpx

Nova pravila ličenja: Kako izbrati pravo barvo šminke?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Izbira prave šminke je samo en element pri ustvarjanju pravega nude videza.

Nude in rdeča šminka sta klasiki, ki sta prisotna v vsaki kozmetični torbici. Primerni sta tako za dnevne, kot tudi za večerne priložnosti, saj smo prepričani, da ju lahko preprosto kombiniramo s preostalim make – upom.

Resnica pa je nekoliko drugačna, saj isti odtenek šminke na različnih kožnih odtenkih deluje popolnoma drugače. Nedavne raziskave so pokazale, kako priti do popolnega odtenka na način, kakršnega še nismo preverjali.

Strokovnjaki iz NBC-jeve oddaje “The Doctors” so prepričani, da je pri iskanju popolnega odtenka dovolj pogled na prsi. Sliši se sicer neverjetno, vendar prsna bradavička razkriva, kakšen odtenek šminke je najbolj primeren, saj je prav njihov odtenek tisti, ki bo najbolj pristajal našemu obrazu.

Če se odločite za ta način iskanja popolnega odtenka, priporočamo, da si ogledate ikonično Diorjevo paleto šmink Diorific, saj smo mnenja, da so prav te najbolj primerne za preprost make – up ali pa služijo kot nadgradnja pri dramatičnemu smokey – eye.

Izbira prave šminke je samo en element pri ustvarjanju pravega nude videza, do njega pa lahko pridemo v le treh korakih. Najprej je pomemben sijoč videz kože, zato moramo biti previdni pri izbiri podlage. Kakovosten puder je must have, prav tako nežno rdečilo za lica, s katerimi samo poudarimo naravni videz lic, medtem ko uporabo bronzerja pri tem videzu odsvetujemo.

Naslednji korak je nanašanje šminke, pri tem pa svetujemo, da se odločite za mat teksturo. Za naraven videz izberite svetlejše šminke, medtem ko večerni zahteva bolj močne odtenke, kljub temu pa pazite, da pristajajo vašemu obrazu.

Zadnji korak se nanaša na izbor senčil. Za nude videz je značilen izbor temnejših odtenkov, pri čemer pa se izogibamo črni barvi. Prehod med svetlejšimi in temnejšimi odtenki, bo ustvarilo naravno senco na vekah, za piko na i, pa lahko nanesete še tanko črto s pomočjo eyelinerja.

Ob omembi nude šmink nikakor ne moremo mimo ženskih članic klana Kardashian – Jenner. Kim je pri oblikovanju linije sodelovala s Charlotte Tilburry, medtem ko ima Kylie celo svojo kolekcijo šmink.

Kljub temu pa so naše naše absolutne kraljice nude videza Sienna Miller, Scarlett Johansson in Jessica Alba, ki že leta z naravnim videzom navdušujejo na rdečih preprogah.

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam