fbpx

Nova tehnika barvanja las, ki bo zasenčila balayage

Lasje, Lepota, Nega telesa, Novice, slider, trend, Zanimivosti

Palm-painting omogoča svetlejše pramene zelo naravnega videza z nežnimi barvnimi prehodi.

Najbrž ste že mnoge slišale za tehniko barvanja ‘balayage’, ki lase obogati s tankimi prameni v svetlejših odtenkih. Balayage je bil zadnjih nekaj let nadvse priljubljen, zdaj pa je dobil naslednika: t.i. ‘palm painting’, ki v slovenščini (in tudi drugih jezikih) še nima ustreznega prevoda, lahko pa bi ga vseeno imenovali kar ‘barvanje z dlanmi’.

Frizerski strokovnjaki menijo, da palm painting omogoča celo boljše in bolj naravne rezultate pri barvanju las, saj se barve prelivajo v nepravilno razporejenih pramenih. Ta tehnika tudi ne zahteva klasičnega frizerskega orodja, kot so razni čopiči za nanašanje barve, dovolj so frizerjevi prsti.

Frizer(ka) barvo na lase torej razporedi z rokami oziroma dlanmi, od tu seveda prihaja tudi ime tehnike. Brez šablone in folije se barva s pomočjo prstov razdeli na večje sekcije las, edino pravilo pa je, da se prvih nekaj centimetrov tik ob lasišču izpusti.

Učinek so svetlejši prameni zelo naravnega videza z nežnimi barvnimi prehodi. Za razliko od klasičnega barvanja pramenov s pomočjo alu-folije, palming tehnika krši vsa pravila in briše meje med obarvanimi prameni ter preostalimi, nebarvanimi lasmi. Tako se ustvari igra nadvse subtilnih kontrastov, učinek pa je tak, kot da bi vam sonce posvetlilo lase na dopustu ob morju.

Obenem pa ta tehnika strankam omogoča, da jim ni treba tako pogosto na barvanje. Palming tehnika namreč pomaga, da ni ostrih meja in kontrastov na narastku, ki smo jih sicer vajeni po določenem času, ki mine od zadnjega barvanja. Zato boste lahko med enim in drugim obiskom salona, tudi če bo vmes minilo nekaj mesecev, lahko povsem brez skrbi, še vedno bodo vaši pobarvani lasje videti odlično.

 

Foto: Hair Advisor, The Desert Sun, RawHair


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam