fbpx

Do nove frizure brez spremembe dolžine ali barve las!

Lasje, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Prva stran, Zanimivosti

Včasih so spremembe na glavi lahko subtilne, včasih pa drastične in dramatične. Svoj videz lahko spremenite tudi na poceni način!

Začetek nove sezone kliče k spremembam. Saj veste: nosile bomo drugo barvo šminke, oblekle novo garderobo, še celo nohte bomo manikirale drugače in seveda se spodobi, da nekaj naredimo tudi s svojo pričesko… K temu nas navsezadnje vabi tudi konec poletja, saj je treba odrezati poškodovane konice, ki jih je morda uničil čas dopusta in izpostavljenost UV žarkom.

Za spremembo frizure se ženske rade odločamo tudi, ko s tem simboličnim dejanjem zamejimo novo poglavje v svojem življenju: ko denimo nogiramo bivšega, ki je še vedno bedak ali dobimo novo službo, zamenjamo način življenja. In priznajmo si, da se z odlično frizuro in na sploh novostjo dobro počutimo.

Včasih so spremembe subtilne, včasih drastične in dramatične. Sprememba dolžine las ali barve las vedno poskrbi za opazno razliko. Kaj pa, če se tega lotimo bolj diskretno? Predlagamo vam 3 načine, da to naredite preprosto in hitro.

1. Sprememba prečke na glavi

Ena resnično najbolj preprostih sprememb, ki ne stane prav nič. Večina se nas je navadila, da nosimo prečo vedno na istem mestu. Zakaj ne bi tega spremenili? Preizkušajte videze in ugotovite, kaj bi vaši obliki obraza najbolj laskalo. Presenečeni boste, kako veliko razliko lahko naredi ena taka preprosta poteza!

2. Prameni na čelu oziroma sprememba frufruja

Ravni ali potisnjeni vstran, gosto ali slojevito ostriženi, prameni, ki padajo na čelo, so vedno zanimivi. Prosite frizerja za hitro spremembo – naj vam zgolj ostriže frufru, vse ostalo pa naj pusti pri miru. Že s tem bo vaš videz povsem drugačen.

3. Topo striženje konic je zakon!

Pravzaprav ne vem, zakaj temu pravijo ‘shaggy cut’ frizura, ko pa slovenska frizerska stroka pozna čisto ustrezno besedno zvezo, to pa je ‘topo striženje konic’. Tako striženo pričesko je tudi zelo preprosto vzdrževati, sploh če je srednje dolžine ali krajša, vse, kar potrebujete za dodatno igro, je vosek za lase ali podoben izdelek za teksturo las. Eden mojih ljubših je OSiS + Mighty Matte pasta za lase znamke Schwarzkopf Professional.

Topo striženje pomeni, da frizer oblikuje slojevito pričesko glede na gibanje las, glede na teksturo in dolžino las ter obliko vašega obraza. Če so konice ostrižene topo, vam to omogoča veliko več eksperimentiranja, optično pa doda tudi volumen in gostoto lasem.

 

 

Foto: Girlterest, InStyle, Journal.hr, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam