Novi portret Kate Middleton med ljudmi ni najbolje sprejet

25. maj 2024

Novi portret Kate Middleton med ljudmi ni najbolje sprejet

25. maj 2024
Foto: Profimedia

Valižanska princesa je dobila nov portret, ki pa vzbuja mešane odzive …

Britanska revija za življenjski slog Tatler je razkrila svojo julijsko naslovnico, ki je posvečena valižanski princesi Catherine, ki se je zaradi nedavno diagnosticiranega raka umaknila iz javnosti.

Portret pri Tatlerju opisujejo kot simbol moči in dostojanstva in je delo britansko-zambijske umetnice Hannah Uzor. Ta je sliko ustvarila na podlagi svojega raziskovanja princesinih fotografij in videoposnetkov.

Princesa na sliki stoji pred zeleno-modrim ozadjem, oblečena v dolgo belo obleko z ogrinjalom in nosi značilno tiaro.

Umetnica je po svojih besedah želela v portret zajeti princesino osebnost, a ji je sodeč po odzivih dela javnosti to vse prej kot uspelo.

“Videti je kot slab šolski projekt”, “Je to parodija? Umetnica mi je všeč … zelo uglajena je … ampak slika, čeprav je prikupna … ni podobna valižanski princesi”, so le nekateri od odzivov na družbenih omrežjih.

Kritični so bili tudi nekateri kraljevi dopisniki. Kate Mansey, pomočnica urednika Timesa je o tej neposrečeni upodobitvi princese denimo dejala: “Ne vem točno, kaj naj rečem o njej, razen hmm …”, Alastairju Sooku, glavnemu umetnostnemu kritiku Daily Telegrapha pa se zdi “za dol past slaba”.

Sicer pa portreti kraljeve družine tradicionalno razdvajajo. Nazadnje je bilo tako z nedavnim portretom kralja Karla III., ki so ga mnogi opisali, da je videti, kot da bi kralj gorel v peklu.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic