fbpx

»Ob porodu sem tehtala 99 kilogramov,« je priznala pevska diva Beyoncé

Znani

Beyoncé vedno daje vtis izjemno samozavestne ženske, zato je mnoge bralke presenetilo (in opogumilo) njeno priznanje, da se je po prvem porodu borila z nizko samopodobo zaradi svojega telesa. Razkrila je tudi, zakaj je po drugi nosečnosti sprejela svojo močnejšo postavo.

Ameriška pevka Beyoncé je glavna zvezda septembrske številke ameriške revije Vogue. Prav septembrska številka je najtežje pričakovana izdaja modne revije, s posebnim zanimanjem pa se spremlja novice, kdo se bo pojavil na naslovnici.

Že nekaj tednov pred objavo se je šušljalo, da bo ta čast doletela Beyoncé, pred kratkim pa je založnik Conde Nast to tudi potrdil.

Preberi več: Beyoncé na naslovnici Vogue postavila nove meje rasne enakopravnosti

Pevka je ekskluzivno za Vogue spregovorila o številnih podrobnostih iz zasebnega življenja. Beyoncé vedno daje vtis izjemno samozavestne ženske, zato je mnoge bralke presenetilo (in opogumilo) njeno priznanje, da se je po prvem porodu borila z nizko samopodobo zaradi svojega telesa. Razkrila je tudi, zakaj je po drugi nosečnosti sprejela svojo močnejšo postavo.

»Po rojstvu prvega otroka sem bila prepričana, da moram biti videti, kot to zahteva družba. Podlegla sem pritisku, da moram v treh mesecih po porodu izgubiti vse kilograme, ki sem jih dobila med nosečnostjo in odločila sem se za turnejo, samo da bi bila prepričana, da mi bo to tudi uspelo. Ko se uzrem nazaj, si mislim, da je bilo to res noro, saj sem ob nastopih v Atlantic Cityju leta 2012 še vedno dojila. Po rojstvu dvojčkov pa sem ubrala čisto drugačen pristop.

Ko sta se rodila Rumi in Sir sem imela 99 kilogramov. Bila sem tako utrujena in na posteljo sem bila priklenjena več kot mesec dni. Moje zdravje in zdravje otrok je bilo ogroženo, zato sem imela carski rez in več teč tednov sem preživela na intenzivnem oddelku. Moj mož je bil v tem času pravi vojak in močna podpora. Ponosna sem, da sem bila lahko priča njegovi moči in evoluciji kot moškega, najboljšega prijatelja in očeta.

Bila sem v procesu preživetja, kar sem ugotovila šele nekaj mesecev kasneje. Danes se čutim povezano z vsakim staršem, ki je imel podobne izkušnje.

Po carskem rezu sem čutila, da je moje srce drugačno, saj je to resna operacija. Potrebovala sem veliko časa, da sem okrevala. Med okrevanjem sem sama sebi dala veliko ljubezni in skrbi ter sprejela svoje močnejše telo. Sprejela sem, da moje telo želi biti tako.

Šest mesecev kasneje sem se začela pripravljati za festival Coachella. Začasno sem postala veganka, odrekla sem se kavi, alkoholu in vsem sadnim pijačam. Bila sem potrpežljiva sama s sabo in uživala v svojih oblinah, prav tako pa tudi moj mož in otroci.

Mislim, da je pomembno, da ženske in moški vidijo ter cenijo lepoto svojih naravnih teles, zato sem se na tem snemanju rešila lasulje ter lasnih podaljškov ter uporabila malo ličil.

 

Danes so moje roke, ramena, prsi in stegna polnejša. Imam materinski trebuh in ne mudi se mi, da bi ga izgubila. Ko bom pripravljena na six-pack, bom delala kot nora, dokler ga ne dobim. Vendar pa se mi zdi, da sva trenutno jaz in moj trebušček ustvarjena en za drugega,«

je zaključila Beyoncé.

 

Foto: Getty, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam