fbpx

Obilna sodelavka mi para živce! (RESNIČNA IZPOVED)

Odnosi

V službi preživimo približno eno tretjino dneva, zato so odnosi znotraj kolektiva še kako pomembni.

Na nas se je obrnila bralka, ki je pred kratkim zamenjala službo. in tam je spoznala sodelavko, ki ima kar nekaj kilogramov preveč. Kljub temu, da ji včasih para živce, je nad njenim odnosom do telesa, zaskrbljena.

Tako je zapisala (zapis ni lektoriran):

“Menjala sem službo. Imam 140kg sodelavko staro 48 let – no pravzaprav ima še kakšen kg več – povedala mi je sama. Ženska celi dan sedi, printer si je privlekla k svoji mizi, da moramo ostale hodit čez celo pisarno k njej. Premika se čim manj. Recimo jaz tečem z vsako dobavnico posebej v skladišče in naredim tako caa 5 km dnevno po tamalem, ona zbira dobavnice, da je skladiščnik že čisto živčen, potem jih pa eni uturi, češ, daj nesi še moje. Parkira obvezno tik ob vhodu, da ja ne bi rabila kakšnega koraka več naredit. Pride rajši 15 min prej, da bo ja parking fraj. Malice si ne gre kupit v trgovino, ker to bi že bil napor. Naroči si iz gostilne – ponavadi kar duplo, da ima še za večerjo baje doma. Kaj pa poje. Pa to meče hrano v sebe. Količine, da imamo mi 4je doma eno njeno malico po moje za 2 dni pa ne bi vsega pojedli. Kokakole ne hektolitre, sladkarij na tone.
Niti slučajno, da bi se čemu odpovedala, ali pa nazaj držala. Lani je 6 mesecev ni bilo, ker je imela težave z nogami.
Jo zdravnik pošilja na operacijo želodca. Njen odgovor: “Pa si ti nor. Veš koliko lahko poješ, če imaš operiran želodec? Samo par žlic naenkrat! To ni za mene, ker potem ne bi mogla jest in mi bi bilo slabo.” Ja ddd to je point a ni?
Kaj je s takimi ljudmi, ko ostarijo? Pristanejo na vozičku ali kako? Kdo jih lahko sploh neguje? To po moje rabiš 4 ljudi, da jo zdignejo, če pade.
Pa kako lahko prideš na 140kg in ti je vseeno?”

Tematike o teži, sploh prekomerni, so vedno zelo občutljive, zato so bili tudi komentarji na njen zapis zelo različni. preberite si jih lahko TUKAJ.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam