Obisk francoskih lekarn je nov trend med turisti

29. avgust 2023

Obisk francoskih lekarn je nov trend med turisti

29. avgust 2023

Nov trend, ki ima že preko 130 milijonov ogledov na TikToku in še kar pridobiva na popularnosti, predvsem med Američani, so francoske lekarne.

Eifflov stolp se lahko umakne, Francija ima novo, svetovno znano turistično atrakcijo. Izlet v francosko lekarno je najnovejši potovalni trend na TikToku, zlasti med ameriškimi obiskovalci. Oznaka #Frenchpharmacy je dosegla že osupljivih 130 milijonov ogledov na tej priljubljeni aplikaciji.

Kaj je torej tako posebnega na drogerijah v Franciji?

Lekarne so v Franciji postale atrakcija, ki si jo je treba ogledati, potem ko so jih turisti na TikToku začeli hvaliti.

Vplivneži, ki pokrivajo lepoto in potovanja – večinoma Američani – delijo različne izdelke in storitve, ki jih lahko najdete pri francoskih lekarnah, ter svetujejo o najboljših izdelkih za nakup.

@glowwithava Replying to @the.nail.tripper first stop always! stocking up on my favs 🇫🇷🇫🇷 i may go back for more… #frenchpharmacy #frenchpharmacyhaul #frenchpharmacymusthaves #frenchskincare #frenchbeauty #avainparis #europeansunscreen #pharmacyhaul ♬ original sound – AVA

Vplivnica @glowwithava, ki ima na TikToku milijon sledilcev, gledalcem pripoveduje, kako ob prihodu v Francijo vedno obišče lekarno. “Spet sem v Parizu, poznate vajo,” pravi v enem videu. Videoposnetki Glowwithava poudarjajo najboljše razpoložljive izdelke, zlasti tiste, ki niso naprodaj v ZDA ali ki v Evropi stanejo veliko manj.

Poleg zdravil in zdravstvenih tretmajev imajo francoske lekarne pogosto zalogo prestižnih lepotnih znamk in izdelkov za dobro počutje. Sama v videoposnetku izbere kreme za sončenje Caudalie in La Roche Posay, za katere pravi, da v Ameriki niso na voljo.

Druga TikTokerka Emilie Kiser je povedala, da je s pomočjo videoposnetkov #Frenchpharmacy drugih uporabnikov naredila seznam izdelkov, ki jih mora kupiti.

@emiliekiser I am already addicted to the honey lip balm😭✨👏🏼 #dayinmylife #france #frenchpharmacy #frenchpharmacyskincare #cleangirl #momsoftiktok #youngmom #minivlog #paris #husbandandwife #fyp #skincare ♬ original sound – Emilie

V enem od svojih posnetkov je tako delila seznam, ki ga sestavljajo predvsem francoske lepotne znamke, kot so Nuxe, Embryolisse, La Roche Posay in Caudalie. “V nebesih sem,” pravi, potem ko najde “največjo drogerijo doslej.”

Uporabnica Elizabeth Victoria Clark popelje gledalce v CityPharma, ki se nahaja na Rue de Four v Parizu, in jo imenuje “najpomembnejša znamenitost v mestu.”

@elizabethvictoriaclark come to the iconic french pharmacy CityPharma in Paris with me – aka heaven on earth. Will do a haul next. #frenchpharmacy #a313 #biafine #frenchbeauty ♬ Shooting Stars – Bag Raiders

Poleg vrhunskih francoskih izdelkov za nego kože izpostavlja izbiro zeliščnih čajev, dodatkov in probiotičnih tamponov. Avtorica pa kasneje v komentarjih tudi priznava, da je lekarna postala znana in je zdaj prepolna. “Dobesedno grem takoj, ko se odpre, ker drugače je tam preveč noro,” je zapisala.

Pravi, da je CityPharma izbrala zaradi konkurenčnih cen, vendar ugotavlja, da “večino tega lahko dobite kjer koli v Parizu.”

@stazzylicious French pharmacy haul #sttropez #haul #pharmacyhaul ♬ Ecoute mon coeur – Ria Bartok

TikTokerka Anastazia v enem videu izpostavlja tudi cene izdelkov, ki so precej nižje kot v Ameriki. “Počakaj, ZAKAJ je Caudalie tako poceni? Takoj bom rezerviral letalsko karto,” komentira en uporabnik. “Omg, povsod sem iskal tisto pršilo La Roche Posay – naslednji mesec grem v Cannes, bolje je, da ga imajo!” piše drugi.

Nekatere obiskovalce Francije je zabaval tudi svetleči zeleni križ pred lekarnami in njegove animacije. Uporabniki so posneli videoposnetke psihedeličnih znakov in dodali zvočne posnetke plesne glasbe.

@msawdon Why do I feel like I'm about to get denied at the front door? 😫 #frenchpharmacy #frenchpharmacyskincare #frenchpharmacyproducts #a313 #gaytravelcouple ♬ Prada – cassö & RAYE & D-Block Europe

“Lekarne so res veliko boljše kot klubi na jugu Francije,” se glasi napis na zaslonu.

V Franciji je približno 21.000 lekarn, ki poleg izdajanja receptov in zdravil ponujajo storitve, vključno s cepivi proti covidu, sezonskimi cepivi proti gripi in celo preverjanjem, če so gobe, ki ste jih nabrali v Franciji, užitne.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic