fbpx

Objavljena težko pričakovana naslovnica britanske revije Vogue!

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Novo obdobje pod taktirko Edwarda Enninfula.

V torek je bila objavljena prva naslovnica novega britanskega Voguea, ki je nastala pod novim odgovornim urednikom Edwardom Enninfulom.

Za modno industrijo je Edward Enninful zelo sporna osebnost, predvsem zato, ker ne zna molčati. Je zelo glasen, neposreden in kritičen, kadar ga stvari motijo in za katere se bori. S tem imamo v mislih predvsem na diskriminacijo afroameriških modelov, ki jih zelo podpira in je že večkrat javno kritiziral modno industrijo zaradi pomanjkanja sodelovanja s temnopoltimi modeli. Njegovo imenovanje na čelo britanskega Voguea je v javnosti poželo veliko navdušenje in hkrati tudi veliko pričakovanje.

Edward Enninful

Čeprav moramo priznati, da je nekdanja urednica Alexandra Shulman, ki je urednikovala kar 25 let, opravila odlično delo, je bila revija v zadnjih desetih letih polna svetlopoltih žensk, ki so pred fotografi pozirale v čudovitih kreacijah.

Sprememba je bila nujna in Enninful se je zdel lastnikom v Conde Nastu pravilna izbira. Prav zaradi tega se je njegova prva številka težko pričakovala, saj naj bi predstavljala začetek novega obdobja britanskega Voguea. V torek so naslovnico objavili na Instagramu in že čez noč je postala ena izmed najbolj popularnih in všečkanih fotografij.

Ob pogledu na naslovnico bi nepoznavalec razmer pomislil, da gre za revijo iz 60-ih let prejšnjega stoletja. Krasi jo britanska manekenka Adowa Aboah,  ovekovečil pa jo je, nihče drug, kot Steven Meisel, njihov dolgoletni sodelavec.

Zanimivo je, da na naslovnici ni naslovov in trendov, navedena so samo imena tistih, ki so pomagali pri ustvarjanju prve Edwardove številke, kot so Kate Moss, Naomi Campbell, Cara Delevigne in Christopher Bailey – pravi seznam britanskim modnih vplivnežev.

Kate Moss, Edward Enninfu in, Adwoa Aboah

Revija bo naprodaj konec tega tedna in če bo prodaja sledila navdušenju na Instagramu, potem bi Enninful lahko zapolnil prazno mesto, ki ga je pustila urednica italijanskega Voguea, Franca Sozzani: pametni urednik, ki ga ne zanimajo samo lepa oblačila, ampak s pomočjo revije v svet zna pošiljati tudi pomembna sporočila in kritike sodobne družbe.

 

Foto: Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam