fbpx

Oblačila modne ikone in igralke Audrey Hepburn bodo prodali na dražbi

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Dobra novica za vse ljubitelje Audrey Hepburn.

Dobra novica za vse ljubitelje Audrey Hepburn: kolekcija oblačil in osebnih kosov znane filmske in modne ikone bo letos prvič na voljo na dražbi. Dražbena hiša Christie’s je potrdila, da se bo letos septembra, po 24 letih od smrti igralke, prvič na dražbi dalo kupiti kose iz osebne garderobe igralke.

Kosi, ki bodo na voljo, so bili sedaj v lasti njene družine, cene pa se pričnejo pri 100 angleških funtih, končajo pa pri 80.000 funtih. Glavni kosi dražbe bodo njen ikoničen Burberry trenčkot z začetno ceno 6.000-8.000 funtov, kolekcija njenih salonarjev in modra satenasta koktelj obleka, oblikovalca Huberta de Givenchyja, ki je bil tudi eden najljubših oblikovalcev Hepburnove.

Prodajali se bodo tudi osebni arhivi igralkinih fotografij in filmov. Hepburnova je bila znana po uporabi turkiznega nalivnega peresa, s katerim je dodajala opombe svojim filmskim karatkterjem. Scenarij filma Zajtrk pri Tiffanyju, z njenimi opombami, se bo prodajal za 60.000 do 80.000 funtov.

S to dražbo družina želi prenesti delček njene preteklosti na prihodnje generacije.

“Ker želimo v dražbo vključiti vse, ki so jo in jo še obožujejo, smo izbrali kolekcijo kosov, ki bi jih radi delili z naraščajočo bazo občudovalcev”,

dražbo komentirata sinova Luca Dotti in Sean Hepburn Ferrer.

“Veseli smo, da sodelujemo s podjetjem Christie’s, saj skozi dražbo želimo deliti njen duh z vsemi, ki so uživali v njenih filmih, občudovali njen slog in sledili njeni humanitrani zapuščini.«

Glede na to, da gre za eno najbolj poznanih modnih ikon, bo dražba najverjetneje pritegnila ogromno ljudi. Decembra 2006 je bila črna večerna satenasta obleka oblikovalca Givenchyja, ki jo je igralka nosila v Zajtrku pri Tiffanyju, prodana za 456.200 funtov, pričakovali pa niso več kot 70.000 funotv.

Dražba se bo odvijala 27. septembra, poleg pa bo potekala tudi spletna dražba, ki bo trajala med 19. septembrom in 3. oktobrom. Celotna kolekcija bo javnosti na ogled kot razstava v hiši Christie’s od 23. septembra dalje.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam