Obožujete čokolado Kinder Country? Imamo recept za torto s tem okusom

16. maj 2025

Obožujete čokolado Kinder Country? Imamo recept za torto s tem okusom

16. maj 2025
Foto: Instagram @dr_aldi_cooks
Obožujete čokolado Kinder Country? Imamo recept za torto s tem okusom

Obožujete čokolado Kinder Country? Imamo recept za torto s tem okusom

16. maj 2025
Foto: Instagram @dr_aldi_cooks

Zagotovo poznate legendarno čokolado Kinder Country, ki se v naših ustih stopi v pravo čokoladno in riževo poezijo.

Če hrepenite po tej dobri riževi sladici, imamo za vas pravi recept, ki bo razveselil vso družino in je ne bo tako hitro zmanjkalo kot originalne čokolade.

Pripravite okusno Kinder Country torto, ki ima enak okus kot priljubljena čokoladica. In najboljši del? Za pripravo boste potrebovali samo pičlih 15 minut in zelo malo sestavin in ne boste potrebovali pečice. Popolno, kajne?

Sestavine za osnovo:

  • 65 g ekspandiranega riža (riževi kosmiči)
  • 140 g stopljene čokolade
  • 1 žlica medu

Sestavine za kremo:

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 80 g stopljene bele čokolade
  • 70 g kremnega sirnega namaza
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava:

  1. Za osnovo najprej stopimo čokolado in dodamo žlico medu. Ko se med dobro stopi s čokolado, zmesi primešamo k riževim kosmičem.
  2. Ko je zmes združena, jo vtisnite v model s premerom 20 centimetrov. Na koncu morate osnovo postaviti v hladilnik, da se strdi.
  3. Za kremo najprej zmešamo smetano za stepanje in sladkor. Zmesi nato dodamo kremni sirni namaz in dobro premešamo.
  4. Dodamo stopljeno belo čokolado. Vse sestavine dobro premešajte, dokler zmes ni gladka.
  5. Podlago vzamemo iz hladilnika in nanjo enakomerno razporedimo kremo. Po želji lahko na vrh dodamo še eno tanko plast čokolade in ekspandiran riž ali koščke čokoladice Kinder Country.
  6. Nato torto ponovno postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi. Pred rezanjem in serviranjem je najbolje, da torto pustimo na sobni temperaturi, da se podlaga zmehča.

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic