Obožujete gin tonik? Imamo recept za sorbet z istim okusom 

02. julij 2025

Obožujete gin tonik? Imamo recept za sorbet z istim okusom 

02. julij 2025
Foto: Instagram @betterbalancebypalsgaard
Obožujete gin tonik? Imamo recept za sorbet z istim okusom 

Obožujete gin tonik? Imamo recept za sorbet z istim okusom 

02. julij 2025
Foto: Instagram @bayneicecream

Ta osvežujoč in zelo enostaven recept za sorbet z džinom in tonikom je idealen za poslastico v poletni vročini ali kadar koli med letom.

V tem receptu dobite vse osvežujoče okuse, od mrzlega tonika do limetine arome, ki jo dobimo z dodajanjem limetinega soka in lupinice. Pripravite ga z uporabo aparata za sladoled, lahko pa ga pripravite tudi brez, v vsakem primeru je res enostavno.

Ne glede na to, ali prirejate poletno vrtno zabavo ali si preprosto želite privoščiti edinstveno in prefinjeno sladico, vas bo sorbet z ginom in tonikom zagotovo navdušil.

sorbet z okusom gin tonica
Foto: Instagram @macadoodleswss

Sestavine:

  • 500 ml tonika
  • 100 gramov sladkorja za želiranje (2:1)
  • 0,5 čajne žličke rožičevega ali rožičevega gumija (iz specializiranih trgovin)
  • 50 ml gina
  • 2 žlici limetinega soka
  • naribana lupina limete (za okras)
sorbet z okusom gin tonica
Foto: Instagram @singita_

Priprava:

  1. Tonik in sladkor v prahu zavrite, dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte gumi rožičevih zrn, gin in limetin sok ter nenehno mešajte. Lonec odstavite z ognja in pustite, da se mešanica popolnoma ohladi. Zamrznite v aparatu za sladoled približno 30–40 minut, da postane kremast. Sorbet vlijte v posodo za zamrzovanje in jo postavite v zamrzovalnik za vsaj eno uro.
  2. Brez aparata za sladoled: Mešanico vlijte v pekač in zamrznite; vsakih 20 minut dobro premešajte z vilicami ali ročnim mešalnikom, da sorbet kremasto zmrzne in da ledeni kristali ostanejo čim manjši.
  3. Limeto operite v vroči vodi, jo osušite in narežite na tanke trakove. Sorbet oblikujte v kroglice in potresite z limetino lupinico. Postrezite takoj.

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic