V tem receptu dobite vse osvežujoče okuse, od mrzlega tonika do limetine arome, ki jo dobimo z dodajanjem limetinega soka in lupinice. Pripravite ga z uporabo aparata za sladoled, lahko pa ga pripravite tudi brez, v vsakem primeru je res enostavno.
Ne glede na to, ali prirejate poletno vrtno zabavo ali si preprosto želite privoščiti edinstveno in prefinjeno sladico, vas bo sorbet z ginom in tonikom zagotovo navdušil.

Sestavine:
- 500 ml tonika
- 100 gramov sladkorja za želiranje (2:1)
- 0,5 čajne žličke rožičevega ali rožičevega gumija (iz specializiranih trgovin)
- 50 ml gina
- 2 žlici limetinega soka
- naribana lupina limete (za okras)

Priprava:
- Tonik in sladkor v prahu zavrite, dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte gumi rožičevih zrn, gin in limetin sok ter nenehno mešajte. Lonec odstavite z ognja in pustite, da se mešanica popolnoma ohladi. Zamrznite v aparatu za sladoled približno 30–40 minut, da postane kremast. Sorbet vlijte v posodo za zamrzovanje in jo postavite v zamrzovalnik za vsaj eno uro.
- Brez aparata za sladoled: Mešanico vlijte v pekač in zamrznite; vsakih 20 minut dobro premešajte z vilicami ali ročnim mešalnikom, da sorbet kremasto zmrzne in da ledeni kristali ostanejo čim manjši.
- Limeto operite v vroči vodi, jo osušite in narežite na tanke trakove. Sorbet oblikujte v kroglice in potresite z limetino lupinico. Postrezite takoj.
