fbpx

Obrazi, ki spreminjajo svet: 8 manekenk, ki dokazujejo, da je pomembno biti drugačen

Domača scena, Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Drugačnost je moderna!

Standardi lepote se v povprečju spreminjajo na vsakih deset let, včasih pa še hitreje. Najbolj vidna sprememba prihaja iz sveta mode, v katerem je že nekaj časa najbolj pomembna drugačnost.

Pred nekaj leti je bilo skoraj nemogoče, da bi lahko dekle z nepopolnim obrazom postalo top model, zdaj pa se je situacija spremenila. Danes modni fotografi pogosto raje delajo z modeli, katerih videz je drugačen, saj tako izstopajo od ostalih”lutk” na naslovnih straneh.

Danes dekletom ni treba skbeti zaradi svojega nepopolnega videza ali pomanjkljivosti na obrazu, saj je prav to, kar jih dela edinstvene, za razliko od modelov, ki so bili na sceni pred približno petnajstimi leti.

Prav dekleta, ki so po mnenju mnogih neprivlačna, imajo danes prednost pred tistimi, s popolnimi obraznimi potezami.

Predstavljamo vam nekaj deklet, ki so se povzpela med najbolj zaželene modele na svetu.

Liza Ostanina

Liza prihaja iz ruskega mesta Izhevsk. Ko je dobila ponudbo za znano manekensko agencijo, najprej ni verjela, da je ponudba resna, saj se sama nikoli ni imela za lepo dekle. Pri 15. letih je odšla na Japonsko, kjer je začela prve korake v svetu manekenstva, danes pa osvaja že vse največje modne prestolnice sveta.

Issa Lish

V Issi se pretaka mehiška in japonska kri, znana pa je postala zaradi nenavadnega trikotnega in androgenega obraza. Študirala je umetnostno zgodovino in želela postati kiparka, vendar jo je življenje zapeljalo povsem v drugo smer.

Laura O’Grady

V otroštvu so jo vrstniki vedno zbadali zaradi ušes. Nikoli ni razmišljala, da jih kirurško popravi in ustvarila si je odlično kariero v svetu mode.

Ciera Sky

Ljudje njen videz pogosto primerjajo z liki iz renesančne umetnosti, zaradi dolgih valovitih las, komaj opaznih obrvi, čutnih ustnic in majhnega nosu. Ciera je znana tudi po svoji predanosti delu, obožuje književnost in tudi sama piše tudi prozo in poezijo.

ciera sky

Lindsey Wixson

Lindsey je ena izmed najuspešnejših modelov na svetu. Zaradi majhnih in polnih ustnic, luknjice v bradi in razmaka med zobmi, je videti kot prava Lolita.

lindsey Wixson

Iekeliene Stange

To dekle je na prvo avdicijo prišlo v zelo nenavadni opravi, saj je nosila prevelik pulover, zelene pajkice, očala in dreadlokse. Kljub temu so agenti opazili njene aristokratske poteze, lep nos, visoke ličnice in velike oči.

Esmeralda Seay-Reynolds

Ko je bilo to dekle, z videzom morske deklice, še srednješolka, so jo pogosto spraševali, če je manekenka. Nekega dne pa se je odločila, da se bo prepustila rokam profesionalcev, saj je bila že od otroštva zaljubljena v modo in umetnost. Danes pogosto sodeluje z revijo Vogue Dolce&Gabbano in Yves Saint Laurentom.

Molly Bair

Molly in ostala dekleta z našega seznama niso verjele, da bodo postale slavne zaradi svojega videza. Američanko odlikujejo visoke ličnice, velika ušesa in oči. Uspela je prav zaradi tega, ker je tako drugačna od ostalih deklet in pogosto sodeluje na modnih revijah Prade, Chanela in Diorja.

Molly bair

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam