Od zdaj naprej lahko vsak kuha po slovensko

11. december 2024

Od zdaj naprej lahko vsak kuha po slovensko

11. december 2024
Od zdaj naprej lahko vsak kuha po slovensko

Od zdaj naprej lahko vsak kuha po slovensko

11. december 2024
Foto: Arhiv Žito / Podravka

Domača kulinarika je vse bolj priljubljena, kar dokazuje in zaznamuje tudi poseben projekt, ki so se ga lotili pri znamki Maestro. Imeli so misijo ustvariti prvo mešanico začimb za slovenske jedi.

Skupaj z ljubitelji slovenske kulinarike so pričeli z iskanjem pravega slovenskega okusa ter ga seveda tudi odkrili! Več kot sedem tisoč poslanih receptov in namigov iz vseh koncev Slovenije je prispevalo k stvaritvi prve prave Mešanice začimb za slovenske jedi.

Med raznolikim naborom tujih začimbnih mešanic končno tudi slovenska

Maestro je ostal zvest svoji tradiciji in poskrbel, da se je obravnava slovenskega okusa dogajala pod mojstrsko kuhalnico. Poslane recepte in namige je v roke prejel zmagovalec sedme sezone Masterchefa Bruno Šulman in podatke iz vse Slovenije aranžiral v prvo Mešanico začimb za slovenske jedi.

Foto: Maestro

Priznani mladi chef je v obdobju nastajanja mešanice svoje kulinarično znanje sicer kalil v francoski prestolnici, na prestižni kuharski šoli Le Cordon Bleu. Ampak brez skrbi! Mešanica začimb za slovenske jedi je v celoti pripravljena s pomočjo Slovencev za Slovence.

Mešanica, ki jo lahko preizkusite že danes

Znamka Maestro, ki letos obeležuje že 70. obletnico, z lansiranjem te edinstvene mešanice začimb obuja tradicijo slovenskih okusov in v domače kuhinje prinaša nepogrešljiv dodatek za pripravo jedi, ki so del naše kulinarične dediščine.

Foto: Maestro

Gre za skrbno izbrane začimbe, ravno prav odmerjene, da v marsikaterem obroku doprinesejo pravi slovenski okus. Sestavine v sebi namreč združujejo bogastvo okusov slovenskih jedi, najdenih prav v receptih, ki so jih tekom ustvarjanja delili Slovenci.

Posebno lansiranje ob posebni obletnici

Poseben trenutek za Maestro pa ni samo prihod prve Mešanice začimb za slovenske jedi, temveč tudi praznovanje 70. obletnice te ikonične znamke. V tzačetku novembra so gostje na Ljubljanskem gradu na slavnostni večerji okušali novo mešanico. Ta je bila uporabljena v jedeh, ki jih je za obiskovalce pripravilchef Bruno Šulman. Obenem pa so gostje nazdravili tudi na sedem neverjetnih desetletji uspešne znamke.

Foto: Arhiv Žito / Podravka

Na spletnem mestu scepec-navdiha.si si lahko preberete še več o nastajanju mešanice in odkrijete nove recepte, ki jih navdihuje slovenska kulinarična tradicija. Pridružite se praznovanju in obudite slovenski okus z Maestrom!

Style.Več novic