fbpx

Odlični nasveti, kako navlažiti svojo kožo!

Izbor urednice, Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Vlaženja ne potrebuje zgolj suha koža, pač pa tudi mešana in mastna.

Sonce, morje in sol zelo vplivajo na kožo, zato je v tem času še posebej pomembno, da koži zagotovite dovolj vlage, ne glede na to, kakšen tip kože imate. Vlaženja ne potrebuje zgolj suha koža, pač pa tudi mešana in mastna, samo pravi izdelek je potrebno uporabiti. Koža vam bo hvaležna!

Ste pozabili spiti dovolj vode?

Nikar ne pozabite na dovoljšen vnos tekočine v telo – najboljša je voda ali nesladkan čaj. Dehidracija se namreč pozna tudi na koži. Zaradi pomanjkanja tekočine koža izgubi elastičnost, torej ni tako napeta, kot bi bila sicer, postane pa lahko tudi pusta in nekoliko siva.

Naš nasvet: Če se to zgodi, spijte čim več tekočine, hkrati pa si pomagajte z izdelki, ki koži takoj zagotovijo večjo količino vlage, kot sta Clinique Moisture Surge™ Hydrating Supercharged Concentrate in GLAMGLOW THIRSTYMUD™ Hydrating Treatment.

 

Vsakodnevna nega

Zjutraj in zvečer svoji koži privoščite nego z izdelki, ki so primerni za vaš tip kože. Tisti s suho kožo navadno nimajo težav najti primernih izdelkov, medtem ko se marsikdo z mešanim ali mastnim tipom ne zaveda, da tudi takšna koža nujno potrebuje dodatno vlaženje.

Naš nasvet: Estée Lauder DawWear Matte Oil-Control Anti-Oxidant Moisture Gel Creme, ki koži zagotavlja vlago, hkrati pa jo matira in je zato odlična podlaga za nanos tekoče podlage.

Piling in zaščita

Nežen piling bo s kože odstranil odmrle celice, zato bodo vsi ostali izdelki, ki jih boste nanesli nanjo, delovali bolje. Izbirate lahko med mehanskimi pilingi, ki na takšen ali drugačen način mehansko odstranjujejo odmrle celice s kože, na primer piling z zrnci, krpice iz mikrovlaken, električne ščetke, kot je Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush. Kot alternativo pa lahko izberete kemični piling, ki s pomočjo aktivnih sestavin (alfa in beta hidroksi kisline) opravijo luščenje kože.

Ob celostni skrbi za kožo na svojem obrazu pa ne pozabite na vsakodnevno zaščito pred sončnimi žarki, še posebej, če uporabljate alfa in beta hidroksi kisline.

 

Foto: PR

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam