Odprta kuhna je nazaj, to so letošnje novosti

24. marec 2025

Odprta kuhna je nazaj, to so letošnje novosti

24. marec 2025
Foto: Instagram @odprtakuhna
Odprta kuhna je nazaj, to so letošnje novosti

Odprta kuhna je nazaj, to so letošnje novosti

24. marec 2025

Najbolj znana Slovenska kulinarična tržnica se vrača s 13. sezono in novimi gurmanskimi doživetji. To vse vas čaka v letošnji sezoni.

Na prvi spomladanski dan je ponovno zaživela Odprta kuhna. Pogačarjev trg v Ljubljani se bo vsak petek znova šibil od raznolike kulinarične ponudbe. Organizatorji so za novo, že 13. sezono izbrali kar 65 izbranih ponudnikov, ki bodo skupaj ustvarjali več kot 280 različnih jedi.

Foto: Instagram @odprtakuhna

Razlogov za okušanje raznolikih jedi vam tako ne bo manjkalo. Odprta kuhna je do sedaj predstavila mavrično paleto okusov v vseh koncev sveta, letos pa v ospredje znova prihajajo slovenske jedi.

Na najbolj trendi kulinarični tržnici, nad katero so navdušeni tudi turisti, boste lahko okušali slovenske specialitete kot so dolenjski štruklji, prekmurski langoš, idrijske žlikrofe ter druge tradicionalne slovenske jedi.

Med novimi ponudniki in tistimi, ki se vračajo na Odprto kuhno so Taverna Lyra, Vinorodna Štajerska, Langoš Atelier, Žmoht, Restavracija JB, Domačija Novak, Bodega Latina Wine, Pronto! Focacceria.

Stara lokacija, nov festival

Ustvarjalci Odprte kuhne vsako leto v prestolnico privabljajo številne ljubitelje kulinarike. Med drugim so zaslužni še za Pivo & Burger Fest ter festival koktajlov in miksologije Brina.

To leto bodo v Ljubljano pripeljali še okuse z daljnega vzhoda. Na lokaciji Odprte kuhne bodo 24. in 25. maja priredili festival azijske ulične kulinarike Festivasia.

Foto: Instagram @odprtakuhna

Letos bomo tako imeli veliko razlogov in možnosti za uživajte ob dobri hrani, druženju ter spoznavanju sveta na krožniku. Potrebujemo le še nekaj sreče z lepim vremenom!

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style.Več novic