fbpx

Odstranite pigmentne madeže na koži obraza

Izpostavljeno, Lepota, Lifestyle, Obraz, PR novica, Prva stran

Pigmentacija na obrazu, ki se pojavi po sončenju, po porodu ali zaradi slabega ravnanja s kožo, predstavlja veliko estetsko težavo

Madeži na koži obraza, ki se pojavijo po sončenju, po porodu ali zaradi slabega ravnanja s kožo, pogosto predstavljajo veliko estetsko težavo, ki mnogim ženskam povzroča glavobol. Madežev na obrazu se je namreč težko znebiti, poskusi pa vključujejo dolgotrajne in pogosto neuspešne postopke.

Krema White Skin 1 iz Whitening line, kozmetične linije My Skin by dr. Kaliterna, krema, ki jo je zasnoval dermatolog dr. Dinko Kaliterna, je izjemno učinkovita pri odstranjevanju pigmentnih madežev na koži. Rezultate uporabe kreme White Skin 1 lahko primerjamo z učinkom laserskega postopka. Dr. Kaliterna je s kremo dosegel uspehe pri velikem številu uporabnikov. Je dermatološko testirana, brez parabenov in ni testirana na živalih. Ne vsebuje hidrokinona, ki je v večini držav prepovedan zaradi številnih zapletov, ki jih povzroča.

Kaj je melazma?

Poliderma White Skin Kaliterna obraz madež

Rezultati uporabe kreme White Skin 1 po 30 dneh. Madeži na obrazu so se opazno zmanjšali.

Melazma je ena najpogostejših in najteže ozdravljivih estetskih motenj, ki doleti predvsem ženske. Kaže se v obliki rjavih madežev, ki se pojavljajo na čelu, licih in nad ustnicami. Povzročajo jo povišani ženski hormoni, ultravijolični žarki in vidna svetloba. Hormoni nadledvične žleze in celice vrhnjega sloja kože prav tako povzročajo melazmo. Manj izrazita je pozimi, poleti pa postane opaznejša. Rada se ponovno pojavi. Mnoge ženske so nezadovoljne in nesrečne, ker se melazma kljub uporabi krem za zaščito pred soncem vrne in se pred njo ni mogoče zaščititi.

Kako pride do melazme?

Do nedavnega je veljalo, da razvoj melazme sprožijo le ultravijolični žarki, danes pa vemo, da jo povzročajo tudi žarki vidne svetlobe, ker spodbujajo močnejšo tvorbo pigmenta. Nad ustnicami melazmo povzroča vroči vosek za odstranjevanje dlak. Kreme za zaščito pred soncem ne varujejo pred melazmo, ker kože ne ščitijo pred žarki vidne svetlobe. Tako nam preostane le še uporaba pudra in obarvanih krem za zaščito pred soncem, ki dajejo fizično zaščito pred vidno svetlobo. V zadnjih letih je bilo dokazano, da nastanek melazme povzročajo tudi nekateri hormoni nadledvične žleze in faktorji, ki jih izloča koža. Pri tem ima pomembno vlogo razvoj krvnih žil. Posamezne pigmentne celice, t. i. melanociti, začnejo pod vplivom navedenih dejavnikov nenadzorovano tvoriti pigment, in tako pride do melazme.

Za kaj se uporablja krema WHITE SKIN 1?

Poliderma White Skin Kaliterna madež obraz

White Skin 1 je nočna krema iz Whitening Line linije My Skin by Dr. Kaliterna za ublažitev in odstranitev pigmentnih madežev na obrazu ter uravnavanje tena.

Uporablja se za odstranjevanje pigmentnih madežev, ki nastanejo zaradi sonca oziroma melazme. Nanašamo jo po celotnem obrazu. Močno spodbudi pomlajevanje in obnovo kože in uravnava ten.

Njen učinek pomlajevanja kože na obrazu lahko primerjamo z učinki laserskih postopkov. Je popoln način, kako pridobiti porcelanasto kožo in svež videz. Pomaga pri osveževanju obraza kadilcev in pri neenakomerno razporejenem tenu. Ni namenjena pigmentacijam na telesu, čeprav jih lahko izboljša.

Zakaj je krema WHITE SKIN 1 tako posebna?

To je prva krema proti madežem na obrazu, katere učinek lahko primerjamo z učinki laserskih postopkov, čeprav so ti najučinkovitejši. Rezultati so kmalu vidni, običajno že v nekaj tednih, kar pri laserskih postopkih ni mogoče. Uporabljamo jo lahko poleti. Poleg odstranjevanja madežev krema kožo tudi pomladi in obnovi, zato se videz in kakovost kože po uporabi občutno popravita. Velika prednost kreme pred laserskimi postopki je precej nižja cena. Učinki te kreme so znatno boljši in trajnejši od učinkov drugih krem proti madežem na koži. Je edina krema, ki deluje na dva glavna načina razvoja pigmenta. Ne poškoduje kože, saj ne odstranjuje pigmenta, kot to počnejo druge kreme, in zato koža po nanosu ni občutljiva. Dosega tudi najhitreje vidne rezultate.

Kako krema deluje?

Krema temelji na sestavinah derivata resorcinola. White Skin 1 je edina krema, ki deluje na vse stopnje razvoja pigmenta. Ustavlja encim tirozinazo, ki je glavni pri razvoju pigmenta, ter sproži njegov razpad. Obenem deluje tudi na preostale encime, ki sodelujejo pri razvoju pigmenta. Onemogoči prenos pigmenta v celice in omejuje razvoj pigmentnih celic. Uporabljamo jo pri vseh tipih kože.

Rezultat odstranjevanja pigmentnih madežev s čela:

Rezultat odstranjevanja pigmentnih madežev z obraza:

Kako uporabljamo kremo WHITE SKIN 1?

Obraz je treba pred nanosom kreme dobro očistiti s čistilnim mlekom, micelarno raztopino ali gelom. Kremo nanesemo izključno ponoči na celoten obraz ali samo na madeže. Na začetku se lahko pojavi blago draženje ali zbadanje, ki pa hitro preide. V primeru draženja ali zbadanja nanesite čez kremo White Skin še kremo za nego obraza. Po potrebi vmes nekaj dni ne uporabljajte kreme. Za čim boljše rezultate priporočamo, da si čez dan na obraz nanesete puder ali tonirano zaščitno kremo proti soncu.

Kako dolgo uporabljati kremo WHITE SKIN 1?

Kremo uporabljamo, dokler ne dosežemo želenih učinkov, drugih omejitev ni. Treba se je zavedati, da melazme ne moremo v celoti odstraniti. Potem ko dosežete želeni učinek, priporočamo uporabo kreme White Skin 2, s katero ohranjate izboljšano stanje, zlasti spomladi in poleti. Na čelu in licih melazmo odstranimo hitreje in lažje kot nad ustnicami, kjer je kremo treba uporabljati dlje.

Kako preprečiti ponovno pojavljanje melazme?

Po odstranitvi melazme je treba uporabljati kremo White Skin 2, da ohranjamo doseženo stanje, saj se lahko melazma znova pojavi. Kremo White Skin 2 je treba uporabljati preventivno spomladi in poleti. Pri tem se moramo pred soncem zaščititi s klobukom, pudrom ali kremo za zaščito pred soncem. Pred žarki vidne svetlobe nas zaščitijo samo puder in tonirane kreme za zaščito pred soncem. Odsvetujemo odstranjevanje dlačic nad ustnico z vročim voskom, ker povzroča vnetje in spodbuja pigmentacijo.

Poliderma White Skin Kaliterna madež pigmentacija obraz

White Skin 2 je dnevna krema iz linije Whitening Line My Skin by Dr. Kaliterna, za vzdrževanje rezultatov odstranjevanja in dnevno uporabo.

Kakšne rezultate lahko pričakujemo?

Odstranimo lahko velik del melazme, žal pa je ni mogoče popolnoma odpraviti. Uspeh je odvisen od več dejavnikov:

 • pravilne uporabe kreme,
 • zaščite pred soncem med potekom zdravljenja in po njem,
 • starosti melazme,
 • lokacije melazme,
 • vzrokov nastanka melazme.

Melazmo povzročajo ultravijolični žarki pa tudi žarki vidne svetlobe. Poleg ženskih hormonov pri nastanku melazme sodelujejo tudi hormoni nadledvične žleze in vrsta faktorjev, ki jih izloča koža. Melazmo nad ustnicami težje odstranimo, ker je pigment na tem mestu najgloblji. Starejša ko je melazma, globlje je nameščen pigment, zato zdravljenje traja dlje časa. Koža postane bleščeča, gladka, obraz dobi svež videz. Ten se izboljša in obraz deluje prenovljen, čist in spočit. Poleg videza se pomembno izboljša kakovost kože, pridobimo pa tudi porcelanast ten. Krema blaži tudi manjše nepravilnosti kože, kot so razširjene pore in manjše brazgotine. Ugodno vpliva na težaven ten in akne.

Tu si lahko ogledate videoposnetek:

Kako odstraniti melazmo?

Poznamo veliko načinov, učinkoviti pa so le postopki z laserjem, ker delujejo neposredno na enega od vzrokov nastanka melazme. Pri pilingih, abraziji in uporabi naprave IPL moramo biti previdni, saj pogosto še poslabšajo melazmo. Pomaga postopek PRP, uporaba lastne krvi. Na trgu so dostopne številne kreme, ki pa večinoma niso učinkovite.

Med laserji, ki so primerni za zdravljenje melazme, ločimo frakcijske laserje, ki delujejo na mikroskopske poškodbe pod kožo, jih odstranijo in tako odpravijo pigment; laserje, ki uničujejo kapilare, ki hranijo pigmentne celice, in so posebno učinkoviti; ter t. i. laserje Q switch, ki se uporabljajo za odstranjevanje tetovaž.

Lahko melazmo odstranimo v celoti in trajno?

Melazme ne moremo popolnoma odstraniti, se pa lahko temu cilju zelo približamo. Motnja se rada ponovno pojavi, temu pa se lahko izognemo, če upoštevamo navodila, kako ravnati po odstranitvi melazme.

Pomanjkljivosti laserskih postopkov za odstranjevanje melazme

Največja pomanjkljivost laserskega postopka je, da lahko poslabša melazmo, če postopek opravlja nestrokovna oseba z neprimernim laserjem. Najnovejši laserji so izjemno varni, njihova pomanjkljivost pa je visoka cena postopka, pri čemer so potrebni vsaj trije. Mnogim ljudem so ti postopki zaradi visoke cene nedosegljivi.

Pomanjkljivosti krem proti melazmi

Mnoge kreme vsebujejo hidrokinon, ki je v večini držav prepovedan zaradi draženja kože, poleg tega pa kožo pogosto temno obarva. Večina krem izzove draženje, vnetje ali luščenje kože in se poleti ne sme uporabljati. Učinek je pogosto zelo majhen in viden šele čez dolgo časa, kar seveda pomeni višje stroške zaradi nadaljnjih nakupov krem. Pigment odstranijo tako, da poškodujejo kožo, s čimer zvišajo tveganje za nastanek melazme oz. postopne pigmentacije. Ne delujejo na glavna načina razvoja pigmenta. Prav tako ne obstaja posebna krema, namenjena vzdrževanju doseženega rezultata.

Zakaj se hidrokinon ne priporoča za beljenje?

 • V večini držav je prepovedan zaradi številnih stranskih učinkov, med katerimi prevladujejo draženje, vnetje, alergije in obarvanje kože ter nohtov.
 • Pogosto povzroči draženje in vnetje kože, kar še poslabša melazmo.
 • V nizkih odmerkih ima šibak učinek, treba ga je uporabljati dlje časa, kar viša tveganje, da bo obarval kožo in nohte.
 • V večjih odmerkih sproža draženje in vnetje kože, zato ga ni mogoče redno uporabljati in posledično ni učinkovit.
 • Če povzroči temno obarvanost kože, se ta težko odstrani.

 

POSEBNO OPOZORILO

 • Sprva lahko krema prehodno poslabša ten.
 • Poslabšanje tena je posledica tega, da se iz kože izločajo strupi, saj ima krema močan razstrupljevalni učinek.
 • Poslabšanje nastopi, ker krema dvigne strupe na površino kože.
 • Večje ko je poslabšanje, več strupov se je izločilo iz kože.
 • Poslabšanje je prehodno, zato nimate razloga za skrb.

 

Kozmetična linija My Skin by dr. Kaliterna

Več o izdelkih My Skin by dr. Kaliterna si preberite tu: https://www.poliderma.hr/Kozmetika.

Naročite izdelke My Skin by dr. Kaliterna na telefonski številki +385 1 48 28 961 ali po e-pošti poliklinika@poliderma.hr.

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam