fbpx

Oglejte si ikonski stil Grace Kelly na teh redkih posnetkih

Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Monaška kneginja je slovela tako po izvrstnih filmskih vlogah, še preden je spoznala svojega princa, kot po odličnem modnem slogu.

Usodna svetlolaska in muza režiserja Alfreda Hitchcocka je že pri 26-ih letih postala princesa, ko se je poročila z monaškim knezom, princem Rainerjem III. V zakonu so se jima rodili trije otroci, o prelepih vnukinjah pokojne kneginje pa smo že pisali v tem članku.

Lepotica Grace Kelly je bila ena največjih hollywoodskih ikon svojega časa, kljub temu, da se je že zelo mlada poslovila od filmskih platen. Oblikovala je namreč veliko vlog, ki so se zapisali v večno filmsko klasiko in bili pomemben del 20. stoletja.

Grace Kelly in monaški princ Rainier III

Grace se je že kot deklica razlikovala od ostalih članov družine, saj so bili vsi predani športu, ona pa je bila krhkega zdravja. Bolehala je za astmo in veliko dni v otroštvu je preživela v svoji sobi, obkrožena s punčkami. Ni še dopolnila 18 let, ko je sledila svojim sanjam in odšla v New York, kjer je začela obiskovati ameriško akademijo umetnosti.

Grace leta 1972

Občasno se je ukvarjala tudi z manekenstvom in svoj obraz pokazala v oglasih za kozmetiko. Njena krhka, vilinska lepota, je fascinirala tudi znanega ljubitelja plavolask, režiserja Alfreda Hitchcocka. Leta 1954 ji je ponudil vlogo v filmu Pokliči M za umor (Dial M for Murder). Istega leta je zaigrala tudi v filmu Mostovi Toko-Rija ob Williamu Holdnu, s katerim se je zapletla v romanco.

Princesa s svojimi otroki, 1966

Leta 1956 s svojim kužkom

Grace je v trinajstih mesecih posnela kar šest filmov (med letoma 1953 in 1954). Hitchcock jo je angažiral za film Dvoriščno okno (Rear Window) leta 1954. Oskarja ji je prinesel lik trpeče partnerice v filmu Podeželsko dekle (The Country Girl). Čeprav je njena filmska kariera trajala le pet let, je do konca leta 1956 posnela še filme Green Fire, Ujeti tatu (To catch the Thief), muzikal Visoka družba ter Labod (The Swan).

Sproščen počitniški slog, 1958

Prelepa tudi v hlačah, 1956

Aprila 1955 se je udeležila filmskega festivala v Cannesu, kjer so jo povabili v monaško palačo na fotografiranje s princem Rainierjem. Kmalu sta si začela dopisovati in princ je Kellyjeve obiskal za božič leta 1955. Čez nekaj mesecev sta se zaročila in zaroki je leta 1956 sledila ‘poroka stoletja’, kot so jo imenovali tabloidni novinarji.

S torbo Hermes zapušča hollywoodski studio

Na 18. filmskem festivalu v Cannesu, leta 1955 – tam je spoznala princa

Grace Kelly je umrla leta 1982 v avtomobilski nesreči v Monaku, kot se je izvedelo šele čez leta, zaradi kapi, medtem ko so tabloidi dolgo natolcevali, da je avto v prepad zapeljala njena hči, princesa Stephanie.

V kreaciji Edith Head leta 1954, na premieri filma Podeželsko dekle

Leta 1956

Modni slog pokojne kneginje je bil tako rekoč popoln, vedno eleganten in ikonski, pospremljen, kot se za princesino ime spodobi, z izjemno milino, ki jo je izžarevala njena osebnost. Na teh vintage fotografijah pa si lahko ogledate zares redke princesine posnetke, te je objavila spletna izdaja modne revije Vogue.

 

Foto: Vogue

Vir podatkov o Grace Kelly: Wikipedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam