fbpx

Ohladite vašo kožo v vročih dneh

Lepota

Poletje kožo izsušuje tako zaradi visokih temperatur, kakor tudi zaradi izpostavljanja soncu.

Poskrbite, da vaša koža ostane hladna in navlažena s temi proizvodi.

Vlažilna maska s hladilnim učinkom

Ne glede na to ali boste kupili posebno hidratantno masko s hladilnim učinkom ali pa preprosto dali svojo najljubšo lahko vlažilno masko v hladilnik – hladna maska bo vašo kožo navlažila in ohladila. Po sončenju si z obraza sperite ostanke sončne kreme in si nanesite hladilno vlažilno masko ter tako preprečite izsušitev in poškodbe kože.

Osvežilni sprej za obraz

Lahek toner v spreju si lahko kar pospravite v torbico in nanesete na kožo, kadarkoli čutite, da je pregreta in jo je potrebno nahraniti in osvežiti. Doma ga imate lahko spravljenega v hladilniku – sprej mrzlega hidratantnega tonerja vas bo že zjutraj osvežil in prebudil. Danes je na trgu na voljo mnogo različnih tonerjev. Pazite, da ne vsebuje alkohola, ki bi vašo kožo še bolj izsušil, raje izberite hidratanten sprej z dodanimi antioksidanti.

Maske za oči

Se poleti pogosto prebujate z otečenimi očmi? Vas koža okoli oči pogosto peče zaradi soli, potenja in sonca? V hladilniku imejte ves čas nekaj mask za okoli oči in si jih enostavno nanesite kadarkoli je vaša koža okoli oči utrujena, otečena ali pa suha.

Lahka krema za sončenje

Kreme za sončenje niso več težke in mastne. Če se vam pogosto zgodi, da se po nanosu težke kreme za sončenje vaša koža izdatneje poti in se krema nikakor ne vpije ter naredi težek, masten filter, potem raje izberite kremo v obliki kremnega ali vodnega spreja. Na srečo je tehnologija sončnih krem že toliko napredovala, da lahko kupimo kreme, ki nudijo popolno UVA in UVB zaščito, poleg tega pa so tudi lahke, hladilne in hitro vpojne.

Zamenjajte kremo za obraz za gel

Če vam je vaša običajna krema za kožo poleti pretežka, jo zamenjajte za hidratantni gel za obraz. Tudi tega lahko hranite v hladilniku ter tako še dodatno osvežite svojo kožo že zjutraj.

Zmasirajte si obraz z valjčkom

Masaža obraza naj postane del vaše jutranje in večerne nege obraza. Valjčki, ki so običajno narejeni iz poldragih kamnov, bodo vašo kožo ohladili, pomagali vašim serumom in kremam, da se lažje in enakomerneje vpijejo, poleg tega pa bodo tudi učvrstili vašo kožo.

Foto: Unsplash


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam