Če bi radi za praznike družbi predstavili novo prilogo, preizkusite ta slasten recept za korenje z medom in česnom.
Jed sestavljajo le štiri glavne sestavine, ki jih zagotovo imate v svoji kuhinji! Zato ne odlašajte, saj je res preprosto.
Sestavine:
- 1 kilogram korenja,
- 5 žlic masla,
- 4 stroki česna,
- 2 žlici medu,
- ¼ čajne žličke soli,
- ¼ čajne žličke mlete paprike,
- svež peteršilj (nasekljan).
Priprava:
- Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Velik pekač premažite z oljem in ga postavite na stran.
- Odrežite konce korenja in jih narežite na tretjine.
- V posodi na srednji jakosti stopite maslo. Dolijte med in stalno mešajte, dokler ne nastane homogena zmes. Dodajte nasekljan česen in 30 sekund neprestano mešajte.
- Dodajte korenje in odstranite z ognja, da se omaka zgosti. Vse skupaj tako premešajte, da bo vsak kos korenja prekrit z omako.
- Korenje nato prestavite v pekač in ga razporedite tako, da se med seboj ne bo prekrivalo, saj se bo tako enakomerno speklo.
- Pecite približno 20 minut oz. dokler ne postane korenje mehko na dotik z vilico. Zadnje 2 do 3 minute povečajte temperaturo pečice, če želite, da bo korenje hrustljavo.
- Po želji začinite z malo soli in paprike, okrasite s peteršiljem. Dober tek!
Recept je bil objavljen na miss7.