Okusna praznična priloga: pečeno korenje z medom in česnom

30. december 2021

Okusna praznična priloga: pečeno korenje z medom in česnom

30. december 2021

Korenje, pečeno v pečici je vedno odlična izbira za prilogo k glavni jedi, a mi vam predstavljamo verzijo, ki vključuje še med in česen, za dovršen, sladek okus.

Če bi radi za praznike družbi predstavili novo prilogo, preizkusite ta slasten recept za korenje z medom in česnom.

Jed sestavljajo le štiri glavne sestavine, ki jih zagotovo imate v svoji kuhinji! Zato ne odlašajte, saj je res preprosto.

Sestavine:

  • 1 kilogram korenja,
  • 5 žlic masla,
  • 4 stroki česna,
  • 2 žlici medu,
  • ¼ čajne žličke soli,
  • ¼ čajne žličke mlete paprike,
  • svež peteršilj (nasekljan).

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Velik pekač premažite z oljem in ga postavite na stran.
  2. Odrežite konce korenja in jih narežite na tretjine.
  3. V posodi na srednji jakosti stopite maslo. Dolijte med in stalno mešajte, dokler ne nastane homogena zmes. Dodajte nasekljan česen in 30 sekund neprestano mešajte.
  4. Dodajte korenje in odstranite z ognja, da se omaka zgosti. Vse skupaj tako premešajte, da bo vsak kos korenja prekrit z omako.
  5. Korenje nato prestavite v pekač in ga razporedite tako, da se med seboj ne bo prekrivalo, saj se bo tako enakomerno speklo.
  6. Pecite približno 20 minut oz. dokler ne postane korenje mehko na dotik z vilico. Zadnje 2 do 3 minute povečajte temperaturo pečice, če želite, da bo korenje hrustljavo.
  7. Po želji začinite z malo soli in paprike, okrasite s peteršiljem. Dober tek!

Recept je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic