fbpx

On jih ima 110, ona 104. Njuni družini sta nasprotovali poroki – od tega je minilo že 80 let!

Lifestyle

Svoje mesto sta našla v Guinessovi knjigi rekordov.

Julia Cesar Mora je star 110 let, njegova žena Waldramina Quintero pa je šest let mlajša. Skupaj sta stara 214 let in 358 dni. Po skoraj 80. letih zakona je ta par iz Ekvadorja razglašen za najstarejši zakonski par na svetu.

Spoznala sta se leta 1934 in se poročila 8 let kasneje. Njuni družini sta poroki nasprotovala in nihče izmed njunih sorodnikov na slavju ni bil prisoten.

Poroka

Spoznal ju je Juliov bratranec, ki je bil poročen z Waldraminino sestrično.

Poročila sta se 7. februarja 191 v Quitu. Obred je potekal na skrivaj, prisotni pa sta bili le priči in najboljši prijatelji.

»Na srečo nasprotovanje ni trajalo dolgo, saj sva, s časom in potrpežljivostjo, uspela družini združiti. Postali smo zgled in najboljša zgodba za mlajše generacije,«

je dejal Julio.

Po vpisu v Guinessovo knjigo rekordov, sta Julio in njegova soproga razkrila skrivnost dolgega zakona.

Družinska enotnost po pravilih ljubezni, medsebojnega spoštovanja, poštenega dela in ustrezne vzgoje, ki temelji na družinskih vrednotah. To, kot pravi Julio, so temelji zdravega sobivanja.

Oba sta imela uspešno učiteljsko kariero. Skupaj imata pet otrok, žal pa je najstarejši sin umrl pri 58. letih.

Zdaj se lahko ponašata z zavidljivim številom družinskih članov: 11 vnukov, 21 pravnukov in 9 prapravnukov.

Kot vsi zakonci, sta se tudi Julio in Waldramina občasno prepirala, vendar sta bila vedno previdna. Nikoli tega nista počela pred otroki.

»Spoštovanje, sočutje in obzirnost, s katerimi sva ohranjala odnos, so bili zelo pomembni. Nikoli se nisva prepirala. Prišlo je do nesoglasij, vendar sva se trudila, da jih otroci ne bi občutili, saj si zaslužijo le ljubezen in spoštovanje.«

Pred pandemijo sta rada hodila v kino, gledališče in izlete.

»Ljubezen in zrelost, ki jo imava že od vsega začetka, nama je omogočila, da sva se spoznala in čustveno rasla, da sva lahko opredelila svojo prihodnost. Res je, da je zaradi pandemije v tem trenutku težko, saj na vidiku rešitve še ni. Naš prvi korak pa je slediti pravilom in uživati ter ljubiti to življenje,«

je razkril najstarejši par na svetu.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam